Verbreekt prinses Eugenie koninklijk protocol?

Meghan Markle deed het haar niet na.

Verbreekt prinses Eugenie koninklijk protocol?

De dochter van prins Andrew en auteur Sarah Ferguson, prinses Eugenie, is de eerste royal die een persoonlijke Instagram pagina heeft aangemaakt. De 27-jarige maakte haar debuut op het mediaplatform ter ere van Internationale Vrouwendag. That’s a bold move!  In een paar dagen tijd heeft Eugenie al meer dan 19.000 volgers verzameld.

Berichten

Haar eerste post was niet een heel gewaagde. Ze plaatste een video van een liefdadigheidsconcert waar ze een openhartige toespraak hield over het moment dat ze als kind werd gediagnosticeerd met Scoliose. Bij het bericht heeft ze vermeld dat ze Instagram blijft gebruiken om ‘doelen, passies en mensen dicht bij mijn hart met jullie te delen’. De royal plaatste vervolgens een foto met haar hubby-to-be Jack Brooksbank.

Koninklijk protocol

Is prinses Eugenie's account een schending van het koninklijk protocol? Nadat Kensington Palace de verloving van prins Harry en Meghan Markle had aangekondigd, heeft de voormalige Suits-actrice al haar persoonlijke accounts op social media verwijderd. Zelfs toen Meghan nét met Harry date, verwijderde ze haar persoonlijke blog The Tig. Nu houdt Meghan haar fans op de hoogte door middel van de officiële social mediakanalen van Kensington Palace. 

Lees ook: Wij vonden de exacte ring van Meghan Markle en hij kost maar 50 euro

Bron: Marie Claire US l Beeld: Getty Images