Achter de schermen bij taartenwinkel ‘Life of Pie Amsterdam’

De taarten van Kim Schilte (28), eigenaar en oprichter van Life of Pie Amsterdam, zijn te mooi om op te eten.

Lees ook

Ginny Ramkisoen heeft haar eigen platform voor werkzoekenden: Vacature Via Ginny. Elke maand gaat ze bij een inspirerende vrouw langs op kantoor.

De taarten van Kim Schilte (28), eigenaar en oprichter van Life of Pie Amsterdam, zijn te mooi om op te eten. En te lekker. Ginny neemt een kijkje in de keuken.


Wat doe je precies?
“Twee jaar geleden zijn we Life of Pie Amsterdam begonnen. Tot dan was een custom made cake een fondant- of een fototaart. Omdat we dat een beetje saai vonden, hebben we ons eigen concept gemaakt: een heerlijke taart die je tot in de puntjes kunt samenstellen, van vul- ling tot kleur en met je lievelingssnoepjes. Omdat je op je verjaardag, bruiloft of baby- shower wilt genieten en niet zit te wachten op aan elkaar geknede dadels.”

Van Artemis naar taart, vertel 
“De stap was niet zo groot. Ik heb vier jaar als marketingmanager gewerkt voor een Amerikaans jeanslabel, maar ik had altijd in mijn hoofd dat ik wat voor mezelf wilde. Liefst iets met koffie en taart. Ik ben afgestudeerd aan de academie in de richting media en food, dus het bruggetje was snel gemaakt.”

Dus dáárom zien die taarten eruit als kunstwerken!
“We hebben inderdaad een heel fotogeniek product ontwikkeld. Daar heeft mijn achtergrond zeker bij geholpen.”

Je eerste taart heb je vast niet in deze mooie bakkerij gebakken. 
“We zijn begonnen in een hidden bakery in een prachtige tuin op de Keizersgracht. Omdat het snel te klein was, hebben we een oud koetshuis verbouwd in het centrum van Amsterdam.”


Zoet of hartig? 

“Hartig, vooral bitterballen en McDonald’s.”

Choco?
“Onze chocolade is echt to die for.”

Sneakers of hakken?
 “Sneakers. Hakken heb ik ook, maar die staan vooral mooi in de kast.”

Welke taart vergeet je nooit? 
“We hebben ooit voor Tony’s een cake gemaakt die kon ronddraaien en verschillende etages had. Designbureaus hadden de constructie gebouwd.”

Je bent twee jaar bezig. Met hoeveel bakkers zijn jullie gegroeid?
“We zijn nu met een team van zeven. Hadidja is onze keukenkoningin, Marijn is mijn rechterhand, Cielke en Teddy zorgen ervoor dat alles prachtig
naar buiten gaat. En we kunnen niet zonder onze keukenprinsessen en de meiden die alles regelen met de klanten.”

Maandagochtendritueel
“Om 10 uur nemen we de week door. Maandag is de prep-dag, dan zetten we alles klaar voor de week. Er gaan intussen zo’n 150 cakes uit.”


Met wie zou je een taartje willen eten?

“Idris Elba – a.k.a. Luther. (Sorry schat!).”

Grootste valkuil
“Het blijft moeilijk om jezelf niet voorbij te lopen, maar er zit een grens aan wat we aankunnen. Alles doen we met de hand. Het is niet zo dat een cake in een half uur kant en klaar in de koeling staat. Het duurt minimaal zes uur om er een te maken.”

Hoe zie je Life of Pie over vijf jaar?
“Ik hoop dat we door blijven groeien zoals we nu doen. Dat we blijven bouwen aan een super mooi merk en dat we kunnen bijdragen aan de herwaardering van het bakkersambacht.”

Durf het bijna niet te vragen, maar mag ik het recept van jullie red velvet cake?
“Nee, je mag alles van me weten, behalve mijn recepten.”

Ginny bracht een bezoek aan Life of Pie, klik hier voor de video. 

Lees ook: How I do the job: Elisah Jacobs van woonblog Interior Junkie

Tekst: Saar Langkamp l Beeld: Myrthe Giesbers

Laatste nieuws

Zie ook