It-girl Olivia Palermo: “Ik laat elke drie weken mijn haar knippen”

"Ik ben zó anderhalf uur bezig voordat ik de deur uit ga."

Zo kregen we eerder beautytips van actrice Chloë Moretz, nu vertelt Olivia Palermo (32) haar beautysecrets. Waar kennen we Olivia ook alweer van? Ze speelde de ‘rivale’ van Whitney Port in MTV-serie ‘The City’ die van 2008 tot 2010 liep. Sindsdien is ze niet weg te denken uit de fashion-scene en zit ze front-row tijdens shows van de grootste designers, als Balmain, Self-Portrait en Burberry. De Amerikaanse it-girl leerde van haar moeder ruim de tijd te nemen voor haar beautyroutine. “Ik ben zó anderhalf uur bezig voordat ik de deur uit ga.” 
 

Olivia Palermo bij de Balmain show tijdens Paris Fashion Week Spring/Summer 2018 

 

Een sheet mask is mijn redder in nood wanneer mijn huid extra zorg nodig heeft. Het merk SK-II heeft goeie maskertjes. Als ik tijd heb, ga ik langs bij de Joanna Vargas-spa in New York voor een Oxygen Purifying Facial, die geeft je collageen een boost.

Ik ben heel loyaal als het om skincare gaat. Sinds mijn tienerjaren gebruik ik de producten van Dr. Dennis Gross. Mijn favorieten zijn de All-In-One Cleanser With Toner en de Hyaluronic Moisture Cushion. Als ik mijn huid dieper wil reinigen, gebruik ik mijn Clarisonic Face Brush.

’s Ochtends heb ik een uur tot anderhalf uur nodig om me klaar te maken. Ik ga nooit zomaar de deur uit en ben heel ijverig als het om mijn beautyroutine gaat. Dat heb ik van mijn moeder geleerd. Zij ziet er zeker twintig jaar jonger uit dan ze is en leerde me dat de tijd die je ’s ochtends neemt om je klaar te maken waardevolle tijd voor jezelf is.

Mijn dagelijkse make-up is een smokey eye. Ik gebruik een zachte, bruine kleur van Bobbi Brown en voor mijn lippen een roze lipstick van Charlotte Tilbury. Mijn wenkbrauwen houd ik zelf bij. Ik vul ze in met een potloodje en breng ze in model met een transparante gel.

Ik ga nooit naar bed met make-up op, hoe moe ik ook ben. De makkelijkste manier om oogmake-up eraf te krijgen – zelfs waterproof spul – is met de Sensibio H20 Micelle Solution van Bioderma en een beetje vaseline. Voor extra hydratatie ’s nachts gebruik ik Sisley’s gezichtsolie, en na een lange vlucht voed ik mijn huid met Rose Noire-crème, ook van Sisley.

Wat mijn haar betreft ben ik vrij streng. Ik laat het elke drie weken knippen, kleur het elke maand en was het dagelijks. Dit regime houd ik al mijn hele leven aan en het is denk ik de reden dat mijn haar er gezond uitziet.

Mijn signature coupe is een lage knot of losse krullen. Een knot is netjes en makkelijk te maken. Je hebt alleen haarlak nodig en wat schuifjes. Voor een losse, golvende coupe gebruik ik een stijltang en wat Dry Texturizing Spray van Oribe.

Elke vier dagen laat ik mijn nagels doen, zodat ik er altijd tiptop uitzie. Ik vind het leuk om te experimenteren met kleur en nail art. Ciaté heeft veel vrolijke kleuren.

Als ik thuis ben, begin ik mijn dag met een work-out. Ik train vijf keer per week met mijn personal trainer. Soms neem ik een massage om de spanning in mijn spieren te verlichten. Dat is meteen een fijne manier om te ontspannen.

Shop haar beautytips hier:

Oribe Dry Texturizing Spray, 300 ML – € 46

 

Clarisonic Smart Profile Face and Body Uplift Set – € 350

 

Charlotte Tilbury Brow Lift ‘Rita’ – € 30

 

Bobbi Brown Eyeshadow ‘Mahogany’ – € 27

 

 

Sisley Black Rose Skin Infusion Cream, 50 ML –  € 153

 

Charlotte Tilbury Matte Revolution Lipstick ‘Pillow Talk’ – € 32 

 

Ciaté Nail Polish ‘Candy Floss’ – € 13

 

Lees ook: Move over lipgloss: lippenpoeder is nu hot

Tekst: Charlotte Clark l Beeld: Getty Images

Laatste nieuws