Real life: "Ik wilde influencer worden, maar eindigde met €8000 schuld"

Geen fijne aanvulling op je huidige schulden...

Real life: "Ik wilde influencer worden, maar eindigde met €8000 schuld"

Het leven van Instagram-influencer gaat, hoewel je zou denken, absoluut niet over rozen. Je vliegt de hele wereld over, verblijft in de mooiste hotels en eet in de fijnste restaurants en danst in de hipste clubs en wordt er nog rijk mee ook, alleen het laatstgenoemde valt vaak vies tegen. Daar weet Instagrammer Lissette Calveiro alles over. De 26-jarige hield aan haar Instagram-carrière ruim 20.000 volgers en een schuld van ruim €8000 over. 

Lifestyle

Vijf jaar geleden verhuisde ze voor een stage van Miami naar New York, ze zag het leven als influencers helemaal zitten en besloot deze nieuwe stap in haar leven vast te leggen. “Ik wilde het leven vertellen van de jonge millennial in New York,” vertelt ze aan New York Post. “Ik shopte heel veel om de juiste kleding te hebben voor de perfecte foto.” De 26-jarige leek het allemaal voor elkaar te hebben en leidde een leven waar haar volgers jaloers op waren. Maar in reality leefde ze ver boven haar stand en kon ze haar lifestyle niet meer bekostigen. Toch vond ze dat ze het haar volgers verschuldigd was om haar lifestyle door te zetten, tripjes naar de Bahama’s en de Maagdeneilanden volgden en ook het shoppen ging door, wat haar alsnog bakken geld kostte. 

Schulden

Geld dat ze niet had. Lissette deed namelijk een onbetaalde stage dus besloot ze daarnaast parttime te gaan werken. Toch bouwde ze een schuld op van ruim €8000. “Ik leefde boven mijn stand,” geeft ze toe. “Mijn leven was één grote leugen. Er hingen altijd schulden boven mijn hoofd.” Inmiddels heeft ze haar Instagram-life volledig omgegooid. Ze geeft veel minder geld uit aan het social medium, onder meer door oude foto’s opnieuw te plaatsen en kleding te huren in plaats van te kopen. 

Serving wedding lewks.

Een bericht gedeeld door Lissette Calveiro (@lissettecalv) opLees ook: Zo veel verdienen de grootste beauty influencers

Bron: Grazia l Beeld: Getty Images