Zien: een dag in het leven van influencer Sofie Valkiers tijdens de modeweken

Van een blow dry tot een fitting bij Chanel, kijk even mee!

Lees ook

De internationale Fashion Weeks, ook wel het rondreizende modecircus genoemd, is aangekomen op z’n eindstop, Parijs. Duizenden mensen uit de mode-industrie vullen de straten van de liefdesstad met hun mooiste looks. Van designers, modellen, fashion buyers en mode redacteuren tot street style fotografen en influencers. 

FOMO
Jardin des Tuileries wordt platgelopen alsof het een catwalk is en de flashes van de fotocamera’s laten een blijvend zwarte vlekje op ons netvlies achter. En wat is er mooier dan een eenheid van mensen die zich verbonden voelt door hun grootste passie; mode. Als echte fashion fans zijn wij bij Marie Claire met deze hoogdagen niet weg te slaan achter onze mobiel. Gelukkig zijn we voorzien van een goed werkende opponeerbare duim die ons helpt om door onze Instagram-feed te scrollen alsof ons leven er vanaf hangt. Want ook wij, hate to break it to you, hebben weleens last van FOMO (Fear Of Missing Out).

Online platform
Gisteren 6 maart mochten wij Sofie Valkiers van Fashionata een dag volgen in Parijs. Voor wie Sofie nog niet kent; de 33-jarige Vlaamse uit Antwerpen vormt een gezin met de Braziliaanse fotograaf Marcio Bastos Filho waarmee ze samen een tien maanden oude zoontje Gabriel heeft. Afgestudeerd met een business management & marketing diploma besliste de knappe blondine in 2009 toch om een andere kant op te gaan. Ze lanceerde haar online platform Fashionata waar ze haar verhalen over mode, beauty, reizen en interieur design kwijt kan. Ook lanceerde ze vorig jaar haar lifestylemerk Sanui met juwelen en kaarsen.

En dat haar studie haar al geholpen heeft in haar carrière mag je zeker van zijn, Sofie bouwde een social imperium uit van meer dan een half miljoen volgers die maar niet genoeg krijgen van Sofie’s onberispelijke stijl, beautygeheimen en persoonlijke leven. De behind-the-scenes-snaps van Valkiers’ dagelijkse bezigheden uit haar volgeboekte agenda laten zien hoe het eraan toe gaat voor een influencer anno 2018. En dat is, zonder te overdrijven, echt materiaal om te bingewatchen. 

Kijk mee achter de schermen
Wij zijn altijd benieuwd geweest; wat doet een mode influencer zoal op een dag tijdens de modeweken? Kijk even mee achter de schermen van een van de meest inspirerende modebloggers; wij volgden de blonde Antwerpse een dag lang in Parijs. 

“Geen betere manier om deze Paris Fashion Week-dag te beginnen: een Frans ontbijtje op bed met m’n mini in Hôtel Barrière Le Fouquet’s… Yummm!”

“Chanel dag vandaag! Eén van de grootste & spectaculairste shows van PFW! Kan al niet wachten om te zien waar Karl Lagerfeld ons deze keer weer mee zal verrassen…”

“De grootste uitdaging vandaag? M’n beauty game op punt stellen, want na acht dagen PFW kunnen mijn huid & haar wel een extra boost gebruiken! Even langsgaan bij het super mooie Balmain Hair Salon en ik voel me al een stuk relaxter.”

“Tijd om me klaar te maken voor de show. En we zijn in Paris dus… rode lippen bien sûr!”

“Onderweg! Heerlijk herfstige details. Zo benieuwd om te zien hoe het Grand Palais deze keer weer omgetoverd zal worden tot de XXL Chanel-droom…”

“Mijn look voor de Chanel show is big & bold. Toen ik de uitnodiging zag leek deze dieprode lakleren rok van Solace London mij perfect als basis. Ik combineerde hem met een over-the-top metallic jasje van Laurence & Chico (super leuk toch?). Simpele soklaarsjes eronder en mijn favo tweed Chanel-tasje, et voilà!”

“We zijn gearriveerd en waar eerst te kijken! Chanel heeft zomaar een heel bos in het midden van Parijs tot leven gebracht, inclusief échte bomen die in stukken gezaagd toekwamen en ter plaatse weer aan elkaar gezet (yep, ze waren naar het schijnt ook even zoet met het lijmen van de blaadjes aan de bomen!). Chanel Wonderland it is”

“Showtime! Altijd zo leuk om te zien hoe de Chanel iconen – tweed jasjes, tweekleurige schoenen, zwart mini jurkje en de tas-met-kussentjes – weer in een nieuw, eh, kleedje gestoken worden. Een casual wandelingetje in het bos zag er nog nooit zo chic uit!”

“En hoe beter de laatste dag van PFW vieren dan met een fancy diner in het Ritz hotel! De tafels waren zó mooi dat het bijna zonde was om eraan te eten.”

Bye bye beautiful Paris! Kijk al uit naar m’n volgende bezoekje!”
 

Volg alle modeavonturen van Sofie op haar Instagram-account of op haar website

Lees ook: Dit moet je weten van Chanel’s nieuwe gezicht Grace Elizabeth

Beeld: Sofie Valkiers

Laatste nieuws

Zie ook