Dit is wat je moet weten over je mondhygiëne

We hebben allemaal een fitte, gezonde levensstijl maar hoe zit het eigenlijk met onze mondhygiëne?

Lees ook

Je doet het al van kleins af aan en als het goed is twee keer per dag: tandenpoetsen. Maar hoe makkelijk het ook lijkt, een foutje is zo gemaakt. We hebben allemaal een fitte, gezonde levensstijl maar hoe zit het eigenlijk met de gezondheid van onze mond?

Goede bacteriën
Wist je dat er tot wel 100 miljard bacteriën in je mond leven? Op je tanden, tandvlees en lippen, that is. En in die grote hoeveelheid bacteriën zitten ook goede bacteriën die jouw mond juist beschermen, het wegpoetsen ervan zou dus zonde zijn. Het Deense tandpastamerk Zendium bevordert met hun producten op basis van natuurlijke enzymen en proteïnen net die goede bacteriën in je mondflora. De milde fluoride tandpasta’s werken zo effectief dat na tweedaags poetsen gedurende veertien weken de hoeveelheid goede bacteriën in tandplak toeneemt, zo blijkt uit een klinische studie van Zendium.

Fresh so fresh, exciting
Allemaal goed en wel, maar de voornaamste reden van het tandenpoetsen is dat, naast de juiste verzorging, je een frisse adem hebt, toch? Zendium komt nu met de Extra Fresh-tandpasta voor echte intense frisheid. 
Je kunt nu dus kiezen voor een tandpasta met natuurlijke werking zonder in te boeten op de frisheid. En niet gevreesd, door het weglaten van SLS (en parabenen en triclosan) schuimt dit nieuwe product minder maar werkt het natuurlijk wél. Het preventief bijhouden van je mondhygiëne hoeft niet alleen te blijven bij het gebruiken van de juiste tandpasta. Ook het eten van een meer plantaardige voeding en minder suiker en het beperken van de inname van zure (fris)dranken, zorgt voor een meer gebalanceerde mondflora. 

En nu we het belangrijkste gadget, ook bekend als de nieuwe Zendium Extra Fresh-tandpasta, in de aanslag hebben is het correct poetsen minstens even belangrijk. Enkele tips:

1/ Poets niet te hard, dit kan leiden tot beschadiging van weefsel in je mond.
2/ Spoel niet te veel na het poetsen, zo verwijder je de fluoride die in de tandpasta zit en net die beschermt je tanden.
3/ Neem de tijd; twee minuten poetstijd is echt aangeraden. Kijk in de spiegel om nauwkeurig te werk te gaan.
4/ Poets je nog met de hand? Tijd om te switchen, er is genoeg wetenschappelijk bewijs dat een elektrische tandenborstel meer plak verwijdert en beter reinigt. 
5/ Als je in de winkel voor alle mondhygiëne-producten staat, kies dan altijd voor een tandpasta met fluoride, dit versterkt je glazuur.

Editor’s choice:

Zendium Extra Fresh

 
Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook