Interview Alex Klaasen: 13 dingen die je nog niet over hem wist

Zo verdiende Alex zijn eerste centjes bij McDonald's!

Lees ook

Acteur, theatermaker en zanger. Wat is Alex Klaasen niet? Met zijn revue Showponies tourt Alex Klaasen (41) nu door het land. Aan Marie Claire vertelt hij over zijn liefde voor New York, Donald Duckjes lezen in bed én zijn eigen favoriete showpony’s.

1/ Als ik geen theatermaker was..
“Dan was ik misschien kok geworden, omdat het ook een creatief beroep is en ik enorm van eten en koken houd. Al kan ik me niet voorstellen dat ik ooit iets anders doe, ik wilde dit al vanaf mijn zesde.”

2/ Moet hard lachen om..
“Mensen die vallen, en dan vooral om de reactie op hun gezicht, onbetaalbaar!”

3/ Verdiende mijn eerste geld met..
“Werken bij McDonald’s. Ik wilde heel graag hamburgers bakken, maar het bleek afschuwelijk. Toen de bedrijfsleider hoorde dat ik theater deed, zette hij me in een kostuum in de zaak om mensen aan tafeltjes te vermaken. Dat bleek nog verschrikkelijker.”

4/ Talent waar ik het meest trots op ben..
“Zingen, dat was wat ik als eerste kon, is wat ik het liefste doe, het ligt het dichtst bij mijn hart en ik voel me er veilig bij.”

5/ Wil een dag ruilen met..
“Máxima. Niet omdat ik haar wil zijn, maar omdat ik zo benieuwd ben naar hoe haar leven eruitziet. Ik ben ook heel nieuwsgierig naar haar huis, haar slaapkamer, haar toilet…”


6/ Jeugdidool..

“Arjan Ederveen. Ik keek elke zondagochtend naar Villa Achterwerk, naar typetjes als Theo en Thea, en De drie dikke dames. Ik ben heel blij dat dit qua humor een beetje mijn opvoeding is geweest.”

7/ Binge-watch serie..
“The Sinner. Je ziet in de eerste aflevering een vrouw die iemand vermoordt en geen idee heeft waarom. Dat is zo’n goed gegeven, je moet gewoon doorkijken.”

8/ Liedje dat me opvrolijkt..
“Mijn hart kan dat niet aan van Frédérique Spigt. Het is een treurig liedje over iets dat over is. Maar er zit zo’n waanzinnig instrumentaal stuk in dat ik er toch altijd weer blij van word.”

9/ Guilty pleasure..
“Ik ben al heel lang geabonneerd op Donald Duck. Heerlijk om ze te bewaren op mijn nachtkastje en te zien dat ik nog een hele stapel ongelezen Donald Duckjes heb.”

10/ De perfecte avond..
“Met vrienden of een liefde heerlijk eten in een heel goed restaurant en dan thuis met een lekker drankje nog even napraten bij de open haard.”

11/ Krijgt de kriebels van..
“Katten. Ik begrijp ze niet, ik kan ze niet lezen. En ik krijg er ook letterlijk de kriebels van, omdat ik er allergisch voor ben. Mijn hele lijf zegt: wegwezen!”

12/ Favoriete showpony’s..
“Ik moet ontzettend lachen om Geer & Goor. Hun act is heel slim en hun humor snel en altijd raak. Ik vind het leuk dat zowel high- als low-brow Nederland daar om zit te gieren op de bank.”

13/ Grote droom.. 
“Een Nederlandstalige musicalfilm maken én een keer zingen met een groot orkest.”

Showponies is tot half juni te zien; meer info op alexklaasen.nl

Lees ook: Interview met Michelle Williams: “We hebben ons leven na het verlies van Heath eindelijk weer herpakt”

Tekst: Jill Waas l Beeld: Marthe Hennink

Laatste nieuws

Zie ook