Emma’s tragische Love Actually-scène overkwam haar in real life

De reden dat Emma zich zo goed in haar rol kon verplaatsen was omdat zij iets soortgelijks heeft meegemaakt.

Lees ook

Wie kent deze hartbrekende scène van Love Actually niet: Karen (Emma) ontdekt dat haar echtgenoot Harry (Alan Rickman) een prachtige ketting voor een andere vrouw heeft gekocht terwijl hij haar een Joni Mitchell CD voor Kerst gaf. In haar slaapkamer barst ze in tranen uit, terwijl Joni Mitchell’s “Both Sides Now” afspeelt. De reden dat Emma zich zo goed in haar rol kon verplaatsen was omdat zij iets soortgelijks heeft meegemaakt.

Affaire
Op een fondsenwerving voor het Tricycle Theatre in Londen dit weekend vertelde de actrice aan het publiek dat ze iets soortgelijks meemaakte met haar ex-man, Kenneth Branagh, die een affaire had met Helena Bonham Carter. De Love Actually-scène is zo ontroerend en overtuigend, wat Emma Thompson toentertijd geweldig speelde. Nu blijkt dat ze dit gevoel zelf ook daadwerkelijk heeft meegemaakt, all credits to her.

Helena
“Ik heb zo vaak in mijn slaapkamer gehuild en vervolgens naar buiten gestapt alsof er niets aan de hand was. Ik stopte mijn gebroken hart in de la en ik probeerde vrolijk te zijn”, zei Emma tegen The Telegraph. Emma trouwde met Ken Branagh in 1989; in 1994 begon Ken naar verluidt een affaire met co-ster Helena Bonham Carter. Emma en Ken kondigden hun scheiding in 1995 aan en Ken en Helena hadden uiteindelijk tot 1999 gedate.

Emma samen met Ken


Herkenbaar
Verder zei Emma: “De scène waarin mijn personage bij het bed staat te huilen is zo bekend omdat het iets is dat iedereen wel eens heeft meegemaakt. Mijn hart was heel erg gebroken door Ken. Dus ik wist precies hoe het voelde om een ketting te vinden die niet voor mij was. Wat ik meemaakte was natuurlijk niet precies die scène, maar we hebben allemaal wel eens zoiets doorstaan.”

Haat en nijd?
Het ziet er naar uit dat na de affaire de gemoederen niet al te hoog opliepen. Zo hebben ze zelfs met z’n drieën samengewerkt in dezelfde filmreeks. Harry Potter-fans zullen deze acteurs wel herkennen als Professor Lockhart, Professor Trelawney en Bellatrix Lestrange.

Emma sluit haar verhaal af met de volgende wijze woorden: “Helena en ik hebben jaren geleden vrede gesloten. Het heeft geen zin om een wrok vast te houden en ik heb er de energie niet voor. Helena is een geweldige vrouw.”

Lees ook: Niet als in de film: Waarom romcoms een slecht beeld geven van de realiteit

Bron: Marie Claire US l Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook