Dit zijn de 10 mooiste treinreizen ter wereld

Wauw, nu al behoefte aan vakantie!

Treinreizen in de vakantie is altijd een goed idee. Het is (vaak) goedkoper dan vliegen en je ziet prachtige landschappen. Denk je bij treinreizen aan drukke en zweterig volle coupés à la NS in de spits? Bij deze treinroutes is daar geen sprake van. Je boekt van te voren een zitplaats en geniet in de meeste gevallen van luxe. Marie Claire zet de mooiste treinreizen op een rijtje.

1/ Bernina Express: Zwitserland
Deze treinreis wordt omschreven als een van de meest schilderachtige reizen. Je reist van Chur en St Moritz in Oost-Zwitserland over de grens naar Tirano in Noord-Italië. De reis duurt vier uur en gaat door 55 tunnels en 196 bruggen. What do you see? Een geweldig berglandschap, prachtige watervallen, gletsjers en ravijnen. De reis door Bernina is te omschrijven als een ijzige sneeuwstorm, terwijl je bij aankomst in de warme Italiaanse zon op een terrasje kunt zonnebaden.

 


2/ De trein naar de wolken: Argentinië
De Tren a las Nubes rijdt op een oud spoor van Salta in Argentinië naar de Chileense grens. Tijdens de zeven uur durende reis klim je 13,800 voet omhoog, door het dramatische landschap van de Andes-gebergte. Je rijdt langs cactusvelden en een rotsachtig landschap. Deze treinroute is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees!


3/ Trans-Siberische express: Rusland
Deze route heeft mening romanschrijver geïnspireerd. De trans-Siberische spoorlijn is een van de langste lijnen ter wereld (9289 km) en voert je in één week van Moskou naar Vladivostok. Bijzonder: je reist dwars door de Siberische en Chinese wildernis! Deze reis is helemaal geschikt voor hoogleraars geschiedenis, schrijvers en nostalgische individuen op zoek naar inspiratie.


4/ Maharajas Express: India
Ben jij van plan een reis door India te maken maar ben je getraumatiseerd door tourbusjes? Dan is deze treinreis jou op het lijf geschreven. Deze trein behoort tot een van de meest luxe treinen, er is zelfs een spa aan boord. Via deze route ga jij langs de Taj Mahal, wildparken en prachtige wereldwonderen naar Jodhpur en terug.  


5/ Danube E
xpress: Oost-Europa
Behoefte aan een trip door Oost-Europa? Dan is de Danube Express waar je moet zijn. Deze trein rijdt verschillende routes, van Berlijn naar Boedapest en van Boedapest naar Istanbul. De Balkan is misschien niet de eerste vakantiebestemming waar je aan denkt, maar het is inmiddels steeds populairder aan het worden. En dat is niet gek, in Oost-Europa zijn prachtige steden te vinden. 


6/ Ella naar Kandy route: Sri Lanka
Volgens velen is de reis van Ella naar Kandy in Sri Lanka de mooiste treinroute van de wereld. Zeven uur lang trekt de trein door het landschap van Sri Lanka, terwijl je kleine dorpjes, theeplantages en bergtoppen passeert. Let op: doorgaans is dit traject een maand van tevoren volgeboekt. Ook is het goed om te weten dat de meeste backpackers als startpunt Kandy kiezen, terwijl het in de omgekeerde richting veel rustiger is. Dus, reis vanaf Ella naar Kandy, dan is de kans dat je een ticket plus zitplaats krijgt groter. De kaartjes zijn niet vooraf online te bestellen, je zal ze echt ter plaatse moeten kopen.


7/ The Canadian: Canada
Deze driedaagse reis gaat dwars door het platteland van Toronto naar Vancouver in Canada. Het is een van ’s werelds meest verbazingwekkende routes: zo bevindt je je het ene moment tussen korenvelden en op het andere moment in dichtbeboste kustbergen. De trein is erg bijzonder: passagiers kunnen het panoramalandschap bekijken via ‘dome cars’ (zie foto).


8/ Venice Simplon-Orient-Express: Italië/Frankrijk/Turkije
Wie kent deze beroemde treinroute niet? Deze route is bekend van het boek Murder on the Orient Express door Agatha Christie, onlangs nog verfilmd! De trein reist van Londen naar Venetië, via Parijs en duurt twee dagen en één nacht. Eenmaal per jaar, in augustus/september, reist de trein van Parijs naar Istanbul en terug naar Venetië.


9/ Champagne express: Italië/Frankrijk
De Champagne-trein rijdt tussen Venetië en Parijs. Twaalf dagen lang zal de trein langs de meest prachtige wijngaarden van Europa rijden. Ook maak je verschillende stops bij sterrenrestaurants. De treinreis is in twee richtingen te boeken: de noordwaartse en zuidwaartse route. Bekijk goed welke gedeeltes je wil zien, de twee routes lopen beide namelijk langs andere plaatsen.


10/ TranzAlpine: Nieuw-Zeeland

Behoefte om de andere kant van de wereld te ontdekken? De TranzAlpine trein rijdt een route tussen Christchurch en Greymouth, van de ene kust naar de andere van Nieuw-Zeeland. Deze trein is speciaal ontworpen om het beste zicht over het Nieuw-Zeelandse landschap te geven. Van boerderijen tot valleien van de Waimakariri-rivier, alles krijg je te zien tijdens deze trip. It looks amazing!


Beeld: iStock

Laatste nieuws