Marie Claire reviews: eerste boutique gym van Amsterdam

Het Marie Claire-team werd uitgenodigd om te sporten en de sfeer te beleven. Natuurlijk kon een review niet uitblijven.

Op 5 maart is Saints & Stars geopend, de eerste boutique gym in Amsterdam. Nu horen we je al denken, boutique gym? Ja zeker, het is echt te fancy voor woorden. De sportschool speelt in op service, beleving en resultaat in de meest high-end sfeer. Het Marie Claire-team werd uitgenodigd om te sporten en de sfeer te beleven. Natuurlijk kon een review niet uitblijven. Extra leuk: jij kunt ook een bezoek brengen aan de sportschool! Lees onderaan het artikel hoe.

Holy moly
De sportschool biedt twee verschillende lessen aan, ‘Holy Box’ en ‘Holy Shred’. Onder leiding van Roberto da Costa hebben wij deze twee lessen gevolgd. Hij is een vaste trainer bij de sportschool en heeft een indrukwekkend sportverleden, zo was hij bijvoorbeeld jurylid en choreograaf bij So You Think You Can Dance en personal trainer van onder andere acteur Thijs Römer. De lessen zijn normaal gesproken ieder 50 minuten, wij hebben elke les 30 minuten mogen meemaken. De lessen waren intensief maar ontzettend leuk en uitdagend. Terwijl er up-tempo muziek werd gedraaid door niemand minder dan DJ Sidney Samson motiveerde Roberto iedereen in de zaal en liet je zweten.

Cardio en boxen
We begonnen met de Holy Shred-les, een op bootcamp geïnspireerde workout. Dit is een intensieve training met een hoge calorieverbranding van 800 tot 1000 calorieën (wow!) en spieropbouw. Van cardio tot gewicht heffen, we deden het allemaal. Na een korte break, die we zeker even nodig hadden, gingen we over op de Holy Box-les. Dit is een full body training gebaseerd op boxen. Door het gebruik van aqua punching bags werden gewrichten niet overbelast en werd de training naar een hoger niveau verheven.

 

Pay-as-you-go
De sportschool werkt met credits, die per les worden ingeleverd. De credits zijn tot één jaar na aanschaf geldig. Je zit dus niet vast aan een abonnement, voor velen een opluchting want beuh, commitment. Een credit staat gelijk aan twintig euro. 

Sfeer
De sportschool doet zeker de naam ‘boutique gym’ eer aan. Bij binnenkomst in de kleedkamers stond er op elke wastafel deodorant en parfum van hou je vast, Chanel N°5 klaar. Van de kluisjes tot de zitbanken, alles oogt chique en kwalitatief. De gym heeft zelfs een eigen parfum laten ontwikkelen die door de gehele ruimte is gespoten, à la ‘Abercrombie & Fitch’. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de sportruimtes. Het is bijna alsof je in een club staat te sporten: donkere ruimtes met neon-lichten, overal spiegels en harde muziek. Niet op je hakken dit keer, wel op je trainers. Het is weer wat anders. Een pumped up gevoel krijg je er wel van, dat kunnen we je vertellen.

Al met al
Na het sporten kregen we van de ‘juice bar’ een lekker sapje. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, we know. Is er dan geen enkel minpunt? Misschien eentje: het is bij deze sportschool niet mogelijk om zelf los te trainen op fitnessapparatuur. Wel kan er personal training worden aangevraagd, dit staat los van de credits. Deze sportschool heeft zowat alles voor de sporters die behoefte hebben aan groepslessen onder begeleiding van enthousiaste trainers en die van luxe houden. Alles aan Saints & Stars is nieuw, zo hebben ze alle sportapparatuur zelf laten produceren en is letterlijk elk losstaand en vaststaand branded.

De sportschool is gelegen in de Tweede Constantijn Huygensstraat, 41. Voor meer informatie ga je naar saints-stars.com. Het is zeker Marie Claire approved. Speciaal voor Marie Claire-lezers stelt Saints & Stars een gratis proefles beschikbaar. Deze unieke code vind je in het nieuwe lentenummer van Marie Claire.

Lees ook: Joggen of yoga? Check je sportbehoefte!

Beeld: Saints & Stars

Laatste nieuws