Sinner-sunday recept: Baileys fudge

Even niet op de lijn gelet, hebben wij een mega lekker fudge recept gevonden voor de sinner-sunday.

Lees ook

Zin om deze zondag iets te gaan bakken? Even niet op de lijn gelet, hebben wij een mega lekker fudge recept gevonden voor de sinner-sunday op MostlyAboutChocolateIn dit recept zit het Ierse likeur Baileys, de originele Irish Cream variant. Natuurlijk kan je een Baileys naar smaak doen, zoals de net uitgebrachte vegan Baileys met amandelmelk. Deze zachte fudge is gelukkig makkelijk te maken, want op zondag willen we niet te veel onze handen uit de mouwen steken. You feel us?


Ingrediënten:

Voor dit recept hoef je niet veel in huis te hebben:
– Ongeveer 400 gram gecondenseerde melk
– 150 ML Baileys Irish Cream (of bijvoorbeeld de vegan variant Baileys Almande)
– 450 gram zachte bruine suiker
– 115 gram boter

 

Stappen:
1. Bereid een 20×20 schaal met bakpapier voor.
2. Stop alle hierboven genoemde ingrediënten in een niet-plakkerige grote pan. Groot genoeg dat wanneer de mix kookt, het niet overkookt. 
3. Smelt alles op een laag pitje samen, terwijl je roert. De suiker moet verdwijnen in de Bailey’s en smeltende boter. Let op: op een te hoog pitje kan de suiker aanbranden.
4. Verhoog het vuur en breng het mengsel aan de kook terwijl je constant roert. Verlaag het vuur tot een sudder en schraap en roer het mengsel constant terwijl de temperatuur stijgt. Laat het bruisende suikermengsel je huid niet raken!
5. Kook totdat het een zachte bal is. Deze bal hoort 118 graden te zijn (kan worden gemeten met een snoepthermometer) 
6. Haal van het vuur af. Klop de bal met een houten lepel gedurende 8-10 minuten. Dit is belangrijk om een soepele set te krijgen. 
7. Na het kloppen giet je het mengsel in de bakvorm op gelijke dikte. Laat het afkoelen. Snij het in kleine vierkantjes en enjoy!

Lees ook: Het perfecte ontbijt voor de zondagochtend: Gin & Tonic pancakes

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook