Dit moet je doen als je 24 uur in Parijs bent

Fotograaf, stylist en model Vivian Hoorn (25) gaat minstens zes keer per jaar naar de stad van de liefde.

Lees ook

Fotograaf, stylist en model Vivian Hoorn (25) gaat minstens zes keer per jaar naar de stad van de liefde. Voor Marie Claire zet ze haar hotspots op een rijtje.

“Ik houd van Parijs! De gebouwen, het licht, het eten, de taal: alles. Parijs geeft met het gevoel alsof mijn leven een film is.”

8.00 uur
Wakker worden in het Four Seasons George V. Daar voel je je écht een Parisienne. En het ontbijt is goddelijk! Ik kwam hier vroege ral, als mijn tante me meenam op shopweekend. Maar een budgetvriendelijke airbnb mét Frans balkon is een goed alternatief.
fourseasons.com/paris – eens in je leven , want een kamer kost hier € 1100 per nacht.

9.30 uur
In Parijs doe ik veel lopend, dat verveelt nooit. Ik scoor een stuk baguette en een glas verse jus bij een leuke ontbijttent, zoals Café Loustic, en vervolg mijn weg naar Le Marais. cafeloustic.com

11.00 uur
Le Marais is mijn lievelingsbuurt. Vintage-boetieks te over, neem Studio W (6 Rue du Pont aux Choux), daar kan ik uren rondneuzen en vervolgens met niets naar buiten wandelen – die Franse maatjes hè, haha!

13.00 uur
Lunch! Als er plek is op het terras van Café Charlot. Hier serveren ze heerlijke Franse cuisine. cafecharlotparis.com

15.00 uur
Ik wandel naar Le Bal om een foto-expositie te bezoeken. Werk van andere fotografen geeft me veel inspiratie voor eigen nieuw concepten. le-bal.fr

16.00 uur
Een bezoek aan de Eiffeltoren en de Champs Élysées is vaste prik. Dit zijn mijn favoriete fotolocaties. Ook de moeite waard: Pont Alexandre, iets minder druk en bijna net zo’n mooie spot.

19.00 uur
Terug naar het hotel – mezelf Parisienne-proof maken – en dan met een Uber naar restaurant annex club Matignon Paris. Een geweldige plek! Is er iemand aan tafel jarig, dan begint de hele zaak voor je te zingen. matignon-paris.com

22.00 uur
Op naar Mamma in het tiende voor de afterparty! Dit is de plek voor heerlijke pizza’s, pasta’s én om te sjansen met het keukenpersoneel. Paris, je t’aime!
bigmammagroup.com/fr/accueil

Lees ook: Waarom San Francisco dé bestemming is voor 2018

Beeld: Vivian Hoorn

Laatste nieuws

Zie ook