Beautytips van Hollywood sweetheart Chloë Moretz

Van solo-retreats en dure serums tot blauwe eyeliner. Hollywood sweetheart actrice Chloë Moretz (21) vertelt honderduit.

Beautytips van Hollywood sweetheart Chloë Moretz

Van solo-retreats en dure serums tot blauwe eyeliner. Hollywood sweetheart actrice Chloë Moretz (21) vertelt honderduit. “Als ik mijn haar niet stijl, is het een pluizenbol.” De actrice is niet alleen goed in haar vak, ze is ook nog eens super stylish. Zo stond ze op meerdere covers van grote tijdschriften en ontving ze awards voor haar goede stijl.

Toen ik 14 was, had ik acne, waardoor ik me heel bewust was van mijn huid. Ik had er een hekel aan als er een slechte foto van me werd gemaakt zonder make-up op. Het resultaat daarvan is dat ik nu heel voorzichtig ben met wat ik op mijn huid smeer. Ik zweer bij serums – die van Doctor Babor werkt goed als je pukkeltjes hebt.

Meestal draag ik geen make-up, maar áls ik me opmaak ga ik voor opvallend. Een helderblauwe eyeliner bijvoorbeeld, of glitterlippen op mijn verjaardag. Ik vind het leuk om zo een statement te maken. Als ik mijn eigen make-up doe, begin ik met een concealer onder mijn ogen en vervolgens een bronzer om mijn jukbeenderen aan te zetten. Daarna dep ik wat blush op mijn wangen. De finishing touch is Glossier Boy Brow en mascara van Yves Saint Laurent.

De eerste keer dat ik parfum droeg voelde ik me heel volwassen en ladylike. Ik herinner me dat nog heel goed. Er is iets bijzonders aan geuren, de manier waarop ze je doen denken aan iemand, een oude vriendin of een familielid. Ik draag de geur van Coach nu iets meer dan een jaar. Die is warm en leer-achtig, daar houd ik van.

Na het draaien van de film Carrie was mijn haar beschadigd. Het was geverfd en ik kreeg extensions. Ik heb het daarna een tijd niet gestyled en geverfd, en droeg het zo veel mogelijk in een knotje zodat het kon herstellen. Meestal ben ik slecht in het nemen van supplementen, maar die van Viviscal werken echt. De shampoo en conditioner van Honest Beauty hebben ook geholpen om de conditie van mijn haar te verbeteren. Als ik mijn haar niet stijl, is het een pluizenbol. Een vleugje Aveda Style Prep Smoother zorgt ervoor dat het minder pluist.

De meest 'Hollywood'-achtige behandeling die ik ooit probeerde, was een soort sweat box. Eerst sprayen ze chakra-sprays op je lichaam en daarna word je ingepakt in een infrarood deken. Gedurende een uur warmt deze je op. Je kunt niet bewegen, alleen Netflix kijken en zweten. Best intens. Daarna ben je uitgeput, maar de volgende dag voel je je fantastisch.

Ik geloof niet in dieet-thee's en dat soort afslank-onzin. Gezond zijn gaat om goed eten en sporten wanneer je kunt. Ik eet voornamelijk plant-based, en af en toe een stukje vlees.

Mijn grootste beauty-uitgave is Estée Lauder Advanced Night Repair Serum. Ik gebruik het elke avond omdat het mijn huid hydrateert en een mooie glow geeft.

Pat McGrath Labs Lip Kit 'Everything' - € 160
Honest Beauty Truly Restored Shampoo - € 20
Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II - € 83, 30 ml
Coach The Fragrance Eau De Parfum - € 70, 50 ml
Clé De Peau Beaute Concealer 'Ivory' - € 60
Chantecaille Cheek Gelée 'Lively' - € 38
Glossier Boy Brow - €16
Yves Saint Laurent Baby Doll Mascara 'Black'- € 35Lees ook: Interview: actrice Haley Bennet over haar beautyroutine en travelessentials

Beeld: Getty Images