Dit is waarom je jouw chique avondschoenen gewoon overdag mag dragen

Zet je beste beentje voor!

Lees ook

Vergeet minimalisme; wanneer het aankomt op schoenentrends aankomend zomerseizoen, mag je gerust more is more roepen. En dat omarmen we met plezier (al zijn we stiekem ook fan van simplistische mode)! Zoals je al kon verwachten en zoals elk mooi mode-sprookje begint; er was eens een chique muiltje op de catwalk die onze obsessie voedde en waarom draag je deze niet gewoon overdag? 

Laat je versieren
Op de catwalk vorig jaar droegen de modellen bij Prada sandalen met veren en oversized knopen. Bij Gucci waren parels opnieuw hét detail van de hele collectie. Zo zag je ze op de hakken en ook bij Dior werden ballerina’s met pailletten en gouden logo’s versierd. Zelfs bij de minimalist Armani gingen ze serieus te werk met strikken en veters. 

Sparkle
Victoria Beckham kreeg iedereen stil met haar pumps vol pailletten en vergeet de glinsterende diamanten disco boots van Saint Laurent niet. Je kunt er dus vanuit gaan; als je SS18-schoen niet blinkt tot aan de andere kant van de wereld, geen sparkle heeft of verschillende texturen mist, dan is ‘ie het niet waard.

Victoria Beckham SS18

 

Yves Saint Laurent SS18

 
Er zijn ook sandalen met veel bloemenprints-en appliques. En ja, we know; bloemen voor de lente, niet super groundbreaking. Maar als je er een 3D cut out in terugvindt maakt het dat allemaal weer goed, toch?

High end accessoires
Zelfs sneakers krijgen een make-over. Met diamanten bezet, of studs die een plek op de schoen opeisen. Alles kan en het goeie is; je kan er wel degelijk chique & sporty uitzien. 

Wij maakten een selectie van de leukste en niet onbelangrijk; goed gevulde schoenen van het moment. Draag ze niet alleen ’s avonds, ook verdienen deze high end items gewoon om in het daglicht te staan, letterlijk.

Miu Miu – € 650

 

Gucci
Gucci – € 595

 

Christian Louboutin
Christian Louboutin – € 695

 

Alexandre Birman – € 495

 

Nicholas Kirkwood – € 925

 

Diane von Furstenberg
Diane Von Furstenberg – € 190

 

Balenciaga
Balenciaga

 

Aquazurra
Aquazurra – € 595

 

Clergerie – € 525

 

Lees ook: Ga mee achter de schermen van onze covershoot met model Bette Franke

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook