Instagram’s laatste update is gênant

Het stiekem delen van Instagram-stories is voorbij...

Lees ook

Instagram heeft de laatste jaren veel veranderingen moeten ondergaan. En bij elke update hebben we stiekem toch een beetje moeite: we zijn ‘gewoonte dieren’ die niet van veranderingen houden, toch?

Big changes
Wie herinnert zich de allereerste verandering van Instagram niet? To remind you: het logo van de app. Daarna zorgden algoritmes ervoor dat sommige posts hoger in je tijdlijn te zien waren dan anderen. Het scheelde niet veel of al onze profielen werden gewijzigd in een 4×4 fotoraster, wat verontwaardiging veroorzaakte bij gebruikers die jarenlang hun feed in een ander formaat creëerden. Deze big change was gelukkig vals alarm. Maar hold up: er is een nieuwe Instagram-update en gebruikers zijn er niet blij mee.

Screenshot notificatie
Eén van de fijnste dingen van social media is dat je je ex-boyfriends en oude vrienden kan stalken. Het andere fijne is dat je niet wordt gesnapt terwijl je dit doet – maar dit is veranderd. Instagrammers krijgen nu een notificatie wanneer jij een screenshot van een Insta-story neemt. Oei.. en een screenshot wordt niet vaak als een ongelukje gezien. We voelen ons nu al ongemakkelijk om wat er gaat gebeuren.

Lees ook: 10 instagrammers die we irritant vinden maar toch stalken

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook