Deze vrouw moedigt andere vrouwen aan om van hun hangborsten te houden

De online campagne #SaggyBoobsMatter gaat inmiddels enorm viral!

Deze vrouw moedigt andere vrouwen aan om van hun hangborsten te houden

Waar de meeste vrouwen al in paniek raken bij het idee dat ze ouder worden, is Chidera Eggerue juist van mening dat we het ouder worden moeten omarmen. De 23-jarige is dan ook een campagne gestart, waarmee ze vrouwen aanmoedigt om van hun hangborsten te houden. Want hoewel de Britse op jonge leeftijd het nog moeilijk met haar borsten had, is ze er nu maar wat blij mee. “Mijn borsten zijn perfect en normaal."

Zelfvertrouwen

Tijdens haar tienertijd zag Chidera op verpakkingen van beha’s alleen maar vrouwen met kleine borsten poseren. Wanneer ze naar zichzelf in de spiegel keek, kon ze zich hier totaal niet mee identificeren. Chidera wilde zelfs een borstcorrectie ondergaan, maar kon het geldbedrag uiteindelijk niet bij elkaar krijgen. Het enige wat er toen naar eigen zeggen op zat was zelfacceptatie. Stap voor stap leerde Chidera haar borsten te accepteren. En met succes!

Campagne

Inmiddels heeft ze geen problemen meer met haar hangende borsten. Integendeel zelfs. Chidera is onlangs de online campagne #SaggyBoobsMatter begonnen, waarbij ze andere vrouwen wil aanmoedigen om ook zonder beha op Instagram te poseren. Ze wil dat vrouwen van hun eigen lichaam, inclusief hangborsten, gaan houden en het vooral gewoon te accepteren. 

Negatieve reacties

Toch steunt niet iedereen de actie. Volgens haar is het meeste commentaar onder haar Instagram foto’s zeer teleurstellend en zijn het vooral mannen die kritisch zijn op haar lichaam. Volgens Chidera zien mannen de vrouw als een ‘wandelende vagina'. Overigens zijn het niet alleen mannen die hun kritiek uiten. Chidera vertelt ook veel negatieve reacties van vrouwen te krijgen. Iets wat ze erg jammer vindt. “Ik doe dit juist om hen te helpen”.

Gelukkig zijn er ook genoeg vrouwen die de actie juist aanmoedigen. Zo wordt Chidera onder andere uitgenodigd op evenementen en conferenties om over haar campagne te praten. En daar is ze maar wat blij mee! 

Een bericht gedeeld door Chidera (@theslumflower) op

 

Een bericht gedeeld door Chidera (@theslumflower) op

 

Een bericht gedeeld door Chidera (@theslumflower) op

Lees ook: Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je 10 jaar de pil slikt

Beeld: Getty Images