Door deze hotspot krijg je nu al zin in het weekend

Leuk voor je aankomende vrijdag en/of zaterdagavond plannen!

Lees ook

Het is net weekend geweest, maar toch is het al leuk om na te denken over je aanstaande vrijdag en/of zaterdagavond plannen om de werkweek door te komen. Sushisamba in Amsterdam the place to be. Het Amerikaanse restaurant is sinds afgelopen september geopend in onze hoofdstad en is sindsdien continu volgeboekt. Het is dan ook de perfecte plek om de avond met je geliefde, vrienden of familie door te brengen. En dan mag een lekkere cocktail natuurlijk niet ontbreken!

Sex and the City
Sushisamba opende in 1999 in New York City. De dames Carrie, Samantha, Miranda en Charlotte uit de serie Sex and the City dineerden er vaak. Een classic scène die je misschien wel bekend voorkomt is waarin Samantha haar cocktail in het gezicht van haar ex-lover gooit. Dirty Martini? Dirty bastard!, zo riep ze in Sushisamba.

Allure
Bij binnenkomst loop je door een gang met fel gekleurde dynamische strepen aan de wanden, benieuwd naar waar je als gast daarna terecht komt. Elk interieur van een Sushisamba-vestiging is ingericht met een Braziliaans carnaval thema. In het design is veel rood, goud en een mango achtige-kleur te vinden. Het plafond boven de bar is een show-stopper: een mix van lichtjes, plastic apen en een Japanse boom.Cocktails
Bij het restaurant kan je niet alleen terecht voor de lekkerste Japanse gerechtjes, ook hebben ze een heerlijk cocktailmenu dat onlangs ook nog eens is uitgebreid. Het menu is samengesteld door Richard Woods: de winnaar van UK’s ‘Most Imaginative Bartender Award’. Dat belooft dus veel goeds. Maak je hieronder alvast lekker met de heerlijke drankjes, die uiteraard in het echt nóg lekkerder zijn dan ze er op de foto uitzien. 

Samba Sour: Pisco brandy en maraschino likeur, geschud met yuzu, eiwit en een kurkuma-infusie.


Matcha Milkshake: alcohol-vrij met onder anderen rijstmelk, kokosnoot en vanille.

Coconot Seviche: Gin, passievrucht, kokosnootsuiker en chocolade likeur.

Lees ook: Het perfecte ontbijt voor de zondagochtend: Gin & Tonic pancakes

Beeld: Sushisamba

Laatste nieuws

Zie ook