How I do the job: Elisah Jacobs van woonblog Interior Junkie

Ginny Ramkisoen heeft haar eigen platform voor werkzoekenden: Vacature Via Ginny. Elke maand gaat ze bij een inspirerende vrouw langs op kantoor.

Lees ook

Ginny Ramkisoen heeft haar eigen platform voor werkzoekenden: Vacature Via Ginny. Elke maand gaat ze bij een inspirerende vrouw langs op kantoor.

Elisah Jacobs (33) is eigenaar van woonblog Interior Junkie. Ginny zoekt haar op in haar knappe kantoor in een herenhuis in Haarlem. 

Wat doe je precies?
“Ik ben eigenaar van interieurblog InteriorJunkie.com. Een blog met wooninspiratie in de breedste zin van het woord, van stylingtips en DIY’s tot binnenkijken in inspirerende huizen en de leukste hotspots in binnen- en buitenland. Naast mijn blog heb ik een YouTubekanaal waarop ik naast vlogs ook regelmatig hometours post”.

Hoelang heeft het geduurd voor je kon leven van je blog?
“Sinds najaar 2016 werk ik fulltime aan Interior Junkie. Daarvoor werkte ik nog als freelance journalist, maar ik kon toen al goed leven van mijn blog. Ik vond het spannend om helemaal te stoppen met freelancen, maar het bleek een goeie keuze gelukkig. Interior Junkie is alleen maar gegroeid en ik kan nu echt focussen”

Een goed kantoor kan niet zonder..
“Een ruim bureau. Ik werk aan een eettafel, met genoeg ruimte om ’m gezellig in te richten. Ik heb gekozen voor glas, want zo lijkt mijn werkplek optisch veel ruimer”. Ik heb ook een kantoor in Amsterdam met een veel kleiner bureau. Dat is altijd even schakelen. Een bureaustoel is ook heel belangrijk, maar die van mij is totaal niet ergonomisch verantwoord. Maar het is een vintage Pastoe en ik zal ’m nooit inwisselen”.

“Ik ben sowieso niet productief tussen negen en vijf”

Heb je ook collega-junkies?
“Ik heb twee stagiaires: eentje voor tekst en een voor fotografie. Daarnaast werk ik met een bloggersteam en huur ik af en toe iemand in om video’s te maken”.

Tikken in een koffiebar of thuis in je pyjama?
“Eerlijk zeggen? Thuis in mijn pyjama! Ik ben een echte huismus. Dat is ook waarom ik een externe werkplek heb: anders zit ik dagenlang thuis”.

Hoeveel uur per dag zit je achter je laptop?
“Meer dan acht uur, maar als ik een keer mijn dag niet heb, dan klap ik ’m dicht. Ik ben sowieso niet productief tussen negen en vijf. Die tijden vond ik verschrikkelijk toen ik nog in loondienst zat. Ik zit wel continu op mijn mobiel, maar daar ga ik mee minderen. Als ondernemer sta je natuurlijk altijd ‘aan’. Ik zie overal inspirerende dingen voor mijn blog”.

Eerstvolgende vergadering
“Met een beddenmerk waar ik eerder mee heb samengewerkt. We gaan brainstormen over een nieuwe campagne. En ik ga binnenkort meeten met mijn mediabureau om plannen te maken voor dit jaar”.

Weerzinwekkend wooncliché 
“Ik vind dat te vaak wordt gekeken of iets wel ‘praktisch’ is. Dat woord is verboden op mijn blog. Ik heb bijvoorbeeld een bakstenen muur in mijn nieuwe keuken. Als mensen dan vragen of dat wel goed af te nemen is na het koken, denk ik: het is toch cool?! Hoe ik ’m schoonmaak, zie ik dan wel”.

Je krijgt duizend euro voor je huis, wat koop je?
“Normaal zou ik één mooi designstuk kopen, maar als we het over werk hebben, zou ik het gebruiken om eindelijk mijn thuiswerkplek mee af te maken. Ik mis nog een mooie opbergkast voor mijn cameraspullen, administratie etc. Verder wil ik een rond kleed voor onder mijn bureau en ik speur al tijden naar een daybed en een mooie bureaulamp”.

Lees ook: Shop de look van lady boss Zanita Whittington

Tekst: Saar Langkamp l Beeld: Myrthe Giesbers

Laatste nieuws

Zie ook