Science says: waarom het beter is om single te zijn

En het dus helemaal niet erg is als je vanavond met een bak Ben & Jerry's en je favoriete Netflix-film alleen in bed eindigt.

Lees ook

Terwijl iedereen om je heen rozen koopt, doosjes met chocolade uitpakt of aan een romantisch diner met hun geliefde zit, lig jij met een 500 ml bak Ben & Jerry’s en je favoriete Netflix-film onder de dekens te kniezen. Nergens voor nodig. Je single life is volgens onderzoek namelijk het beste wat je kan overkomen. 

Betere band

Gaan en staan waar je zelf wil en vooral geen verplichtingen hebben: single zijn is echt zo gek nog niet. Misschien dat je vooral op een dag als vandaag liever in de watten wordt gelegd, maar voor de rest zitten er echt heel veel voordelen aan het vrijgezellenleven. Naast alle standaard dingen is er ook uit onderzoek gebleken dat vrijgezel zijn nog niet eens zo slecht voor je is. In fact, het zou juist heel goed voor je zijn. Uit een onderzoek van University of California, Santa Barbara blijkt namelijk dat mensen die vrijgezel zijn een betere band hebben met hun ouders, broers en zussen, vrienden en noem maar op. 

Trouwen

Wanneer je ook nog eens een independent woman bent, dan zou dat volgens onderzoeker DePaulo nog veel meer voordelen hebben. Uit een langdurig onderzoek zou namelijk blijken dat single ladies minder negatieve emoties hebben dan vrouwen die getrouwd zijn. Nu hebben ze het bij het onderzoek vooral over married people, terwijl het Centraal Bureau voor de Statistiek aantoont dat er in Nederland steeds later, maar vooral veel minder vaak getrouwd wordt. Helemaal realistisch is dit onderzoek voor ons land dus niet. Al geldt natuurlijk nog steeds dat er enorm voordelen aan het vrijgezellen bestaan zitten. Kom maar op met die Netflix-film en bak ijs!

Beeld: Getty

 

Laatste nieuws

Zie ook