Amsterdamse ontwerper slaat handen ineen met Adidas Originals

De 23-jarige Danielle zag deze maand haar droom uitkomen...

Lees ook

Ze werd vorig jaar nog door New York Times Style Magazine genoemd als één van de modeontwerpsters die we in de gaten moesten houden en nu, precies een jaar later, staat de Amsterdamse Daniëlle Cathari volop in de spotlights door haar samenwerking met Adidas Originals. Waar ze haar creatieve trainingspakken van het sportmerk eerder nog tentoonstelde als een project voor haar opleiding aan het AMFI, werd de 23-jarige dit jaar gevraagd om daadwerkelijk voor het modelabel aan de slag te gaan. Een droom die uitkomt…

Creativiteit

“Het was echt geweldig om met Adidas Originals samen te werken. Het was echt een unieke ervaring”. Danielle beschrijft de ontwerpen dan ook als ’50 procent Adidas, 50 procent Danielle’. De klassieke 90’s stripes en snap buttons komen dan ook zichtbaar terug bij de tracksuits, waar de modeontwerpster vervolgens haar eigen creativiteit op heeft losgelaten.

Kendall Jenner

Naast haar inmiddels welbekende tracksuits bestaat de collectie ook nog uit items die de vrouwelijke vormen goed naar voren laten komen. De designs van Adidas x Danielle werden overigens niet door de minste modellen geshowd. Naast it girl en tegenwoordig ook model Hailey Baldwin, was het vooral Kendall Jenner die het gezicht van de lijn werd. En dat moet de jonge modeontwerpster toch een bijzonder gevoel geven!  

 

 

 

 

 Beeld: Instagram, Getty

Laatste nieuws

Zie ook