Zo kook je met de kracht van de natuur

Tips van Lisette Kreischer en het laatste nieuws rond fitness en voeding!
  • Lifestyle
  • Redactie Marie Claire
Zo kook je met de kracht van de natuur

Het laatste nieuws rond fitness, voeding, mind, gezondheid en meer.

Meer weten over planten en eten
Met haar negende (kook)boek The Plant Pharmacy zet vegan queen Lisette Kreischer de spotlight op de geneeskrachtige werking van planten en kruiden. En daar is niets zweverigs aan. Marie Claire stelde Lisette enkele vragen:

Waarom planten?
"Als de huisarts iets voorschrijft, is het meestal een chemische variant van wat ooit een natuurlijk middel was. Zo werd aspirine vroeger gemaakt van salicylzuur uit wilgenbast. Van oudsher gebruikten we planten en kruiden als geneesmiddel, maar na de industriële revolutie moest alles sneller en efficiënter en ging die oude wijsheid verloren. Ik denk dat we weer wat meer mogen vertrouwen op die plantjes".

Coach aan je pols
Uit recent onderzoek blijkt dat vrouwen wearables vooral gebruiken om hun slaapgewoontes te tracken. En dat is zonde, want je kunt er zoveel meer uit halen. De nieuwe waterbestendige smartwatch en fitnessarmband Gear Sport en Gear Fit2 Pro van Samsung kun je zien als je persoonlijke lifestyle coach. Ze meten je hartslag, geven voedingsadvies op maat en geven een seintje als je van je luie kont af moet komen. Ook handig: je kunt er je mail en het nieuws op checken of een maaltijd bestellen.

Vanaf € 229,99, samsung.com

Lees ook: "Ik keek een week lang niet in de spiegel en dit is wat er gebeurde"