Zo kook je met de kracht van de natuur

Tips van Lisette Kreischer en het laatste nieuws rond fitness en voeding!

Lees ook

Het laatste nieuws rond fitness, voeding, mind, gezondheid en meer.

Meer weten over planten en eten
Met haar negende (kook)boek The Plant Pharmacy zet vegan queen Lisette Kreischer de spotlight op de geneeskrachtige werking van planten en kruiden. En daar is niets zweverigs aan. Marie Claire stelde Lisette enkele vragen:

Waarom planten?
“Als de huisarts iets voorschrijft, is het meestal een chemische variant van wat ooit een natuurlijk middel was. Zo werd aspirine vroeger gemaakt van salicylzuur uit wilgenbast. Van oudsher gebruikten we planten en kruiden als geneesmiddel, maar na de industriële revolutie moest alles sneller en efficiënter en ging die oude wijsheid verloren. Ik denk dat we weer wat meer mogen vertrouwen op die plantjes”.

We worden weer kruidenvrouwtjes?
“Als je een aandoening hebt is het altijd aan te raden om naar een huisarts of natuurgeneeskundige te gaan. Ook planten moet je heel secuur toepassen – en dan heb ik het niet over een theetje, maar over een tablet of tinctuur. In mijn boek beschrijf ik de kracht van de dertien meest voorkomende planten. Planten die mijn vader altijd wegsnoeit, zoals paardenbloemblad dat heel lekker is in een salade. Er staan tips in hoe je die planten en kruiden goed en veilig kunt oogsten en gebruiken. Daarnaast geef ik vegan recepten met planten, zoals een pizza met dillegroen, marjolein en goudsbloem”.

Welke plant heeft jou qua smaak het meest verrast? 
“Mensen hebben het bij koffie en wijn vaak over ‘complexe smaken’, terwijl ik dan denk: dit is gewoon lekkere koffie. Maar toen ik het bloemetje van de madelief proefde, snapte ik wat ze bedoelen met complex. Ik proefde zoete en bittere tonen, heel bijzonder. En de geur van de engelwortelstengel: hij ruikt intens zoet en smaakt naar bleekselderij en venkel!”.


The Plant Pharmacy, € 24,99 (Kosmos Uitgevers)

Move over avo
Er is een nieuw soort it-food in opkomst. Aan de andere kant van de oceaan verwachten ze dat de vijg de avocado deze zomer van z’n troon zal stoten. Vijgen zijn niet alleen heel instawaardig in smoothies, acai bowls en op toast, het zijn vezelbommetjes vol mineralen als magnesium, kalium, calcium en mangaan. Stofjes die je na een work-out goed kunt gebruiken.

Dat rent lekker
De ananastop en -legging van het Nederlandse activewear label B ACTIVE by Beachlife waren vorig jaar favoriet bij fitgirls. En ook in de zomercollectie zitten weer hebberigmakende items, zoals dit hibiscusrode setje, een legging met palmbomen en metallic loopjacks. Dat wordt dus weer vrolijk trainen.


beachlife.com

Coach aan je pols
Uit recent onderzoek blijkt dat vrouwen wearables vooral gebruiken om hun slaapgewoontes te tracken. En dat is zonde, want je kunt er zoveel meer uit halen. De nieuwe waterbestendige smartwatch en fitnessarmband Gear Sport en Gear Fit2 Pro van Samsung kun je zien als je persoonlijke lifestyle coach. Ze meten je hartslag, geven voedingsadvies op maat en geven een seintje als je van je luie kont af moet komen. Ook handig: je kunt er je mail en het nieuws op checken of een maaltijd bestellen.

Vanaf € 229,99, samsung.com

Lees ook: “Ik keek een week lang niet in de spiegel en dit is wat er gebeurde”

Tekst: Jessica van Zanten | Beeld: Beachlife 

Laatste nieuws

Zie ook