Maak kennis met covermodel Bette Franke

Marie Claire vuurde vragen op het knappe model af

Maak kennis met covermodel Bette Franke

Ze is een vast gezicht op de internationale catwalks en deed campagnes voor Stella McCartney, Hermès, Dior en anderen. Nu staat beeldschone Bette (28) op én in Marie Claire. 

Wat is het meest smart & amazing moment in je carrière?

"Het moment dat ik besloot in New York te gaan wonen. Dat was een grote stap en ik dacht: nu ga ik dus écht model worden. Daarvoor deed ik het in combinatie met school, maar toen ik op mijn achttiende naar New York verhuisde, werd het helemaal mijn werk en ging het heel snel met mijn carrière".

Wat zit er altijd in je tas?

"Crème voor mijn gezicht – ik heb Skin Food van Weleda, dat is een lekkere vette crème, die je ook voor je handen kunt gebruiken. Verder babydoekjes: niet alleen ideaal voor de kinderen, maar handig voor alles. Als je een vlekje in je kleren hebt, gaat dat er ook mee uit, fantastisch spul".

Ik koop elk jaar één zomerjurkje dat ik steeds draag

Welke merken draag je graag?

"Ik vind Chloé, Céline en Alexander Wang heel mooi; die merken combineer ik graag. Het is simpel, maar van goede kwaliteit. Ik houd niet zo van kleding met grote merken en opdrukken erop".

Welk fashionitem wil je dolgraag hebben dit seizoen?

"Ik koop elk jaar één zomerjurkje dat ik elke week wel een paar keer draag. Ik draag dat jurkje ook helemaal af tot het niet meer kan. Voor het komende zomerseizoen ben ik nog op zoek naar mijn perfecte jurkje".

Op welke hotspot kunnen wij jou tegenkomen?

"Ik ga heel vaak met m’n man en kinderen (Boris van bijna 3 en Lucas van 10 maanden) wandelen in de bossen bij Duin & Kruidberg. Of we gaan naar Aloha bij Wijk aan Zee. Stadsstrand Pllek in Amsterdam vind ik ook heel fijn. Terwijl wij daar zitten, kunnen de kinderen lekker in het zand spelen".

Op je bucketlist?

"Op safari in Afrika met de kinderen. Ik ben zelf al een keer geweest, maar het lijkt me zo leuk om samen met hen terug te gaan. Maar dan moeten ze wel iets ouder zijn, zodat ze het ook echt onthouden".

Lees ook: Exclusief interview: Supernova Margot Robbie als ijskoningin

Tekst: Jill Waas l Beeld: Pablo Delfos

Bekijk de volledige shoot in de nieuwste Marie Claire.