Dit is de reden waarom je je panty ook genoeg moet wassen

Hoeveel keer was jij je panty?

Lees ook

Soms lijkt er nooit een einde te komen aan de bergen vuile was. Het liefst gooien we alles in de wasmachine, zodat het weer lekker fris ruikt en aanvoelt. Maar geldt dat ook voor panty’s? Je zal het misschien niet verwachten, maar het is hartstikke belangrijk om je panty’s goed te wassen.

Bacteriën
Onderzoekers kwamen er namelijk achter dat panty’s een perfecte plek is voor bacteriën. De dunne stof houdt zowel vocht als warmte vast, waardoor het aardig broeierig kan worden. Oftewel, een uitstekende omgeving voor bacteriën. Het klinkt niet alleen vies, maar je kan er ook veel last van krijgen. Zo kunnen de bacteriën voor huidirritatie zorgen en zelfs een infectie veroorzaken. Iehk!

Irritatie
Mocht je je panty meerdere keren dragen zonder ‘m ondertussen te wassen, denk daar dan voortaan nog even goed over na. Je zit namelijk echt niet te wachten op geïrriteerde benen. Volgens het onderzoek zou je je panty dan ook na één keer dragen al opnieuw moeten wassen, zodat de bacteriën geen kans krijgen zich in je panty te nestelen. Enne, nu we toch bezig zijn. Door de panty’s tegelijk met je ondergoed te wassen blijven ze langer mooi. Als dat geen fijne tip is! 

Lees ook: Waarom Louboutin-schoenen een rode zool hebben

Bron: Beau Monde | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook