Zien: Dit is Instagram's grootste mysterie van het moment

Wie is deze social influencer?

Zien: Dit is Instagram's grootste mysterie van het moment

De 19-jarige Miquela Sousa, beter bekend als Instagram-personality @lilmiquela, heeft meer dan 550 duizend volgers en wordt beschouwd als een social influencer. Hebben we daar al niet honderden van? Klopt, maar wat haar speciaal maakt is dat Miquela computer-gegenereerd is.

Bezige bij

Miquela’s Instagram-feed bestaat uit talloze “outfit of the day” shots, met kleding van Chanel, Supreme, Vetements en Proenza Schouler. Ze deelt foto’s van haarzelf bij events en plaatst memes en quotes. Ook support zij maatschappelijke issues als Black Lives Matter en heeft ze in augustus 2017 een debuut single uitgebracht Not Mine. Deze is beschikbaar op Spotify.

Discussie

Instagrammers zijn het niet met elkaar eens. Is ze echt, of een Sim (van het spel Sims)? Ze ziet er heel realistisch uit, maar op de meeste foto’s is te zien dat ze bewerkt is. Ze heeft een gezicht, maar een gezicht dat volgens experts een combinatie is tussen een foto en een 3D-model.

Niemand weet wie het brein achter dit enorm succesvol Instagram-account is. Stiekem is de mysterie erom heen wat het interessant maakt en voelt het best leuk om niet altijd alles te hoeven weten.Wat denk jij? Oordeel zelf:

xLees ook: Dit Instagram-account bezit een schat van 50 jaar mode-publicaties

Beeld: Getty Images