6 carrière-resoluties zodat dit jouw jaar wordt

Het is nog niet te laat om het over jouw carrière-resoluties te hebben!

6 carrière-resoluties zodat dit jouw jaar wordt

Het nieuwe jaar is al een tijdje van start gegaan. Het is echter nog niet te laat om het even over jouw carrière-resoluties te hebben. Marie Claire heeft zes resoluties op een rijtje gezet zodat dit jouw jaar wordt! 

1/ Vermijd roddelen

Het gaat veel te makkelijk. Roddelen kan het best worden vermeden omdat het toxic voor jezelf is. Onze woorden en gedachtes hebben zo veel macht dat het verwoestend kan zijn.

2/ Kom voor jezelf op

Gebruik woorden op een wijze manier! Wanneer je het gevoel krijgt dat je onterecht wordt behandeld is het het beste om hiervoor uit te komen. Speak up! Het laatste wat je wil is dat je alles opkropt en vervolgens ongelukkig naar je werk gaat. En: voor jezelf opkomen kan nooit kwaad. Er zijn wettelijke regels die jou als werknemer beschermen.

3/ Zelf sturen

Het is ook belangrijk om jouw leidinggevenden te sturen, in plaats van alleen andersom. Het is goed om te weten waar zij niet van houden en vervolgens strategisch te werk te gaan. Uiteindelijk is business op tactiek gebaseerd. Als jij dit onder de knie hebt zonder enige manipulatie, then you’re already winning.

4/ Wees moedig

Ja, misschien ben je er van bewust dat een job iets buiten je bereik ligt. Dat kan, maar dat hoeft niet voor altijd te zijn! Wat stopt jou er van om er toch achteraan te gaan? Ga ervoor en wees niet bang om te leren, omarm nieuwe uitdagingen. Moed en business gaan hand in hand. 

Verder zijn er genoeg tips om je klaar te maken voor de werkweek, zoals sporten en op tijd naar bed gaan.5/ Gebruik je tijd

De ene dag zal je drukker zijn dan de andere dag. Onthoud dat een dag maar 24 uur bevat. Don’t overwork. Wat er écht toedoet, is dat je doet waar jij behoefte aan hebt. Is dat een rustdag? So be it. Zoek de balans tussen werk en privé. Thuis werken is ook geen ramp, er zijn genoeg manieren om productief te blijven wanneer je vanuit huis werkt.

6/ Verbreid je netwerk

Comfort zones zijn niet haalbaar, verleg je grenzen en breid je netwerk uit! Je weet nooit wanneer deze nieuwe relaties goed uitkomen. Het kan je hele leuke kansen bieden.

Lees ook: 6 tips om vanuit het buitenland te werken als een digital nomad

Beeld: Katelijne Verbruggen