Win: tickets voor designerschoenen-expositie ‘Heaven or Hell’? (gesloten)

Voor alle dames die van schoenen houden, een must-see!

Lees ook

Uit onderzoek blijkt dat 95% van de Nederlandse vrouwen zich zelfverzekerder voelt met een mooie paar schoenen aan haar voeten. Gemiddeld heeft de Nederlandse vrouw 23 paar schoenen in de kast liggen. Ben jij een shoe-addict en kijk jij je ogen uit bij het zien van de gekste designerschoenen? Dan is de expositie Heaven or Hell in het Cube design-museum echt iets voor jou. De expositie is een coproductie met IMF Foundation uit Italië.

Van Carrie Bradshaw tot Lady Gaga
Tijdens de expositie zijn meer dan honderd paar bijzondere schoenen geselecteerd. Van de Manolo Blahnik’s die Carrie in de serie Sex and the City droeg tot hoge hakken waarop zangeres Lady Gaga het podium betrad. Naast schoenen gedragen door celebrities staan ook Nederlandse designers in de spotlight, zoals de Magnetic Shoe van Jólan van der Wiel voor Iris van Herpen. Verder zijn er ook items van internationale designers te zien als Vivienne Westwood en Jimmy Choo. De vraag die centraal staat bij elke schoen: is het heaven or hell?     


Nieuwste technologie
Materiaalkeuze en technologie staan bij de expositie ook hoog op het programma. Deze aspecten beïnvloeden natuurlijk de betekenis van de schoen. Natuurlijke materialen als kurk en zelfs een bananenschil worden afgezet tegen moderne methodes als 3D-printen.

De val van Naomi Campbell
Herinner jij je nog het moment dat ervaren high heels-drager Naomi Campbell tijdens de Vivienne Westwood show in 1993 viel? 
De betreffende ‘boosdoeners’ met hun 23 cm hoge plateauzool en -hak zijn te zien in de expositie. Bekijk hieronder het fragment.


Wat te doen?
Marie Claire mag vrijkaartjes weggeven voor deze toffe expositie.
Wil jij kans maken om de Heaven or Hell-expositie te bezoeken? Meedoen is makkelijk. Je hoeft alleen maar onze Facebookpagina te liken en je aan te melden voor de nieuwsbrief. Al aangemeld voor de nieuwsbrief? Stuur ons een privéberichtje op Facebook met daarin je e-mailadres.

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief:

 

 

 
Voorwaarden
De winactie loopt tot 5 maart 2018. Na afloop worden de winnaars bekendgemaakt op de website en nemen wij persoonlijk contact op met de winnaars.
De expositie is tot en met 2 september 2018 te bezoeken in het Cube design museum te Kerkrade.

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook