Waarom de schoenen van Christian Louboutin een rode zool hebben

Nou, wel hierom!

Waarom de schoenen van Christian Louboutin een rode zool hebben

Ze zitten misschien niet zo comfortabel, maar prachtig zijn Louboutins zeker. De schoenen staan op de wishlist van menig modefan en zijn vooral bekend om de kenmerkende red sole. Het is niet zomaar dat zowat elke hiphop-ster de bekende schoen met rode onderkant in hun lyrics verweven. Maar, waarom is-ie eigenlijk rood? 

Nagellak

De designer pumps zijn al jaren een van de populairste hooggehakte schoenen en wordt door vele vrouwen dan ook als het ultieme droompaar gezien. De schoen is vooral bekend om de rode zool, die zijn kleur dus gewoon te danken heeft aan een potje nagellak.

Eindresultaat

Christian Louboutin stal in de tijd dat hij nog tuinarchitect was een potje nagellak van zijn assistente om te kijken hoe de naar eigen zeggen 'saaie' zwarte zool eruit zou zien als deze rood zouden zijn. Hij vond het eindresultaat zo mooi dat hij vanaf toen nooit meer iets anders wilde. 

Inmiddels zijn de chique pumps erg gewild en de rode zolen niet meer weg te denken uit het modebeeld. En dat allemaal dankzij een simpel potje nagellak.

Lees ook: Marchesa gaat niet showen op New York Fashion Week

Bron: Grazia | Beeld: Getty