Dit is 'm: de Viktor&Rolf-collectie voor Zalando

Hij is er!

Dit is 'm: de Viktor&Rolf-collectie voor Zalando

Het mag dan wel een gerecyclede collectie zien, er kan maar één duo het er laten uitzien als haute couture. Het gerenommeerde designerduo Viktor&Rolf lanceert samen met het online modeplatform Zalando de vrouwencollectie RE:CYCLE. Het goede nieuws? Het inslaan kan beginnen want de collectie werd gisteren gelanceerd in Amsterdam. Het minder goede nieuws? Het zijn slechts 17 stukken. 

Echte fans

Eind vorig jaar wijdden we er nog een heel issue aan, duurzaamheid is hot en gelukkig maar. Want voor de mannen achter het Nederlandse designermerk was dat ook de inspiratie voor hun RE:CYCLE-collectie. Daarvoor hebben ze overgebleven stukken uit het Zalando-arsenaal getransformeerd tot iets nieuws. En dat is zacht uitgedrukt. Een echte fan herkent de Viktor&Rolf design eigenschappen uit de duizend. 

Toegankelijk duurzaam

Viktor&Rolf: "Haute couture is voor ons altijd al een laboratorium geweest om te experimenteren. Met onze eerdere haute-couturecollecties hebben we creatieve recyclemethoden verkend: nieuwe, artistieke manieren om elementen uit het verleden te hergebruiken en iets nieuws te creëren. We hebben bijvoorbeeld stoffen uit ons eigen archief van twintig jaar verwerkt tot nieuwe materialen, en delen van bestaande cocktail- en avondkleding uit de 20e eeuw gebruikt om nieuwe, onverwachte vormen te creëren. Met onze samenwerking met Zalando zijn we verheugd om deze geest van duurzame mode op een gedurfde en toegankelijke manier voort te zetten door vergeten stukken weer nieuw leven in te blazen."

Onze top 3 van de collectie:

De RE: CYCLE-collectie van Viktor & Rolf voor Zalando is nu te koop.

Beeld: Zalando