Actrice Jade Olieberg: "Mijn stijl is een mix tussen Keith Richards en Brigitte Bardot"

Shop haar favoriete items gelijk!

Actrice Jade Olieberg: "Mijn stijl is een mix tussen Keith Richards en Brigitte Bardot"

Actrice Jade Olieberg (24) omschrijft haar look als een mix van Keith Richards en Brigitte Bardot. Tijdens repetities, maar ook op de rode loper is haar flared glitterbroek favoriet.

Vroeger wilde ik bij de marine. Ik ben opgegroeid bij de kazerne en stond altijd vooraan tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam. Toch deed ik de vooropleiding van de dansacademie. Maar op m’n zestiende wist ik dat ik wilde acteren, nadat ik de prachtige theatervoorstelling Branden, onder andere met de Vlaamse Fania Sorel, zag. Een eyeopener.

Ik sta net zo graag op de bühne als op een filmset. Je kent me misschien van Van god los, Penoza en Hoe overleef ik mezelf?. Mijn job als actrice is veelzijdig en uitdagend. Mijn nieuwe liefde is schrijven. Sinds kort schrijf ik ook toneelstukken. De komende tijd woon in in Nijmegen. Ik repeteer fulltime voor een familievoorstelling van het theatergezelschap Kwatta. Als we gaan toeren heb ik meer tijd om te schrijven. Heerlijk!

Taillebroeken, sjaaltjes, bloezen met ruches, cowboylaarzen en statement ringen. Je kunt me erin uittekenen in. Ofwel: 70s rock-’n-roll glam met een retro feel. Mijn stijl is een mix tussen Keith Richards en Brigitte Bardot. Vrouwelijk maar ook stoer.

Een flared broek is altijd goed. Mijn glitterbroek van Sandro is favoriet. Die is gemaakt van een dikke stof, dus je oogt altijd strak. Hij vormt naar je lichaam en voelt aan als een joggingbroek. De glitters zorgen voor een chique touch. Ik doe er boodschappen in, maar ik draag ’m ook naar een première, als ik weer eens niet weet wat ik aan moet doen. Ik heb er wél altijd hakken onder.

Mijn modegeheim? Draag kleding met een verhaal. Kleren die zijn gemaakt door mijn oma, of jassen, schoenen en tassen die van mijn (schoon) moeder zijn geweest. Daar voel ik me het fijnst in. Ik draag alle items met trots, niemand anders heeft ze. Trots maakt mooier.

Voor mijn garderobe zoek ik naar classy, rock- ’n-roll en boho. Scotch & Soda is mijn lievelingsmerk. Uit de nieuwe collectie heb ik mijn modezinnen gezet op de moeder van alle basisstukken: een witte bloes, maar dan anders – see-through, met een kanten kraagje en zwarte details.

Mijn laatste goede aankoop is een paar zwarte plateauhakken. Ze zijn van Michael Kors en hebben een open teen. Glittersokje, netpanty of gebreide maillot erbij en ik kan ze zelfs in de winter aan. Ik maak de look compleet met een mom jeans en bloes én als ik zin heb strik ik nog een sjaaltje om.

Van heel veel wandelen word je mooier. Als de wind door je hoofd gaat, word je high en kun je je koppie leegmaken. Je krijgt blossen, waardoor je straalt. En verder: lach veel en huil veel. Alleen en ook met je dierbaren, dat maakt mensen volgens mij doorleefd en dus mooier.

Geruite cap, Brixton - € 45

Fluwelen jasje, Topshop - € 73

 
Fluwelen broek, Topshop - € 57
Fluwelen sandaal, Jil Sander - € 595

Oorhangers, LOTT. Gioielli - € 279

Fake fur jas met luipaardprint, Stand - € 299

Lees ook: Met deze vier taken zou je iedere werkdag moeten beginnen

Tekst: Gina Pesulima | Fotografie: Liza Dikkerboom | Styling: Valerie Ntantu