Hiervoor moet je dit jaar naar Mauritius

Voor suppers, hikers en natuur-freaks is dit een paradijs!

Hiervoor moet je dit jaar naar Mauritius

Ten oosten van het vasteland van Afrika, midden in de Indische oceaan, ligt het tropische eiland Mauritius. Perfect witte stranden, blue lagoons en voortreffelijk eten... Precies zoals je je een bountyeiland voorstelt.

1/ Woest aantrekkelijke natuur

Bij een tropisch paradijs denk je waarschijnlijk aan zon, zee en strand, maar Mauritius is ook perfect voor natuurliefhebbers, globetrotters, hikers en suppers.

Het eiland heeft prachtige blue lagoons, omringd door wilde natuur en dramatische rotspartijen – perfect om te ontdekken per surfboard. Mooi om te suppen langs de kustlijn en ergens aan te meren voor een mangosapje of een portie verse vis. 

2/ Retreat & recharge 

Mauritius staat bekend om de fantastische retreats. Even helemaal weg van de dagelijkse sleur en prikkels van het

hectische leven en social media. Op het eiland vind je meerdere wellnesscentra en spa’s die gespecialiseerd zijn in holistische therapieën en andere behandelingen. Bij hotel Lux Le Morne kun je bijvoorbeeld een op maat gemaakt detoxprogramma volgen, The Royal Palm biedt een geheel verzorgde digitale detox en The Oberoi verzorgt een therapie om je geest, lijf en ziel weer op te laden. 

3/ Fijne fusion keuken 

Nooit gedacht dat de Mauritiaanse keuken zo’n fascinerend fijne mix van culturen zou zijn. Je eet hier bijvoorbeeld voortreffelijke Indiase curry’s, gegrilde garnalen in creoolse saus, geroerbakte Chinese bami en Franse coq au vin – en dat allemaal in hetzelfde restaurant. Dit is dankzij de inwoners van overal die het land rijk is en is geweest. Fijne erfenis van de Franse kolonisering: een perfect Frans stokbroodje bij het ontbijt.

4/ Robinson-stranden 

De stranden van Mauritius zijn geweldig. Onze top 3: Flic and Flac beach staat op drie. Het strand ligt aan het leuke stadje Flic and Flac – ietwat toeristisch, maar dan heb je wel een ruime keuze aan lunchtentjes. Via het strand ben je zó bij visrestaurant Canne à Sucre. Op nummer twee: Le Morne Beach, met heerlijk helder water en spierwit zand. Op één: Trou d’Argent Beach, een kleine baai verscholen tussen twee grote zwarte rotsen die boven het water uitsteken. Expeditie Robinson ten top.

5/ Mooiste hotel ter wereld 

Natuurlijk stap je niet twaalf uur in het vliegtuig alleen maar voor een hotel, maar voor het Prince Maurice zou je het bijna doen. Het ligt aan een afgelegen baai aan de Noordoostkant van het eiland en is een van de mooiste hotels ter wereld. Je kunt er logeren in een luxe villa aan het strand of in een suite op het water en er is een drijvend sterrenrestaurant, een cocktailbar met uitzicht op de Indiase Oceaan en een gigantisch spa en wellnesscentrum. Perfect voor als je iets te vieren hebt. 

Lees ook: Waarom een bucketlist totaal overrated is   Tekst: Gina Pesulima, Yeliz Cicek