Al deze vrouwen hadden nog nooit een ander

"Sex met iemand anders? Ik moet er niet aan denken"

Al deze vrouwen hadden nog nooit een ander

Langer bij elkaar dan zónder. Deze stellen zijn elkaars eerste echte liefde. “Het is zó bijzonder dat ik al zo lang deel uit maak van haar leven.”

Marieke Stegers (35, jurist) is sinds 1999 samen met Wim Nieland (36, marineofficier), getrouwd, 3 kinderen.

Marieke leren broek en
top via Church of Labels, riem Zara
 - Wim jasje en broek The Kooples.Marieke
: "We kusten elkaar voor het eerst op een feest van de middelbare school, de dag dat Wim achttien werd. Onder het mom van ‘goede vrienden’ etsten we daarvoor altijd al samen naar school en tennisten we samen. Maar iedereen om ons heen had allang door dat we verliefd waren. Tijdens mijn studententijd ontmoette ik weleens andere mannen, maar ze deden me nooit iets. Ik kwam toch elk weekend terug naar Wim. Soms zeiden we: ‘Zouden we niet allebei eerst andere relaties moeten hebben voordat we aan elkaar blijven hangen?’ Maar we zijn een superteam en zouden geen ander willen.

We houden allebei van reizen en sporten en kunnen enorm met elkaar lachen. Ook in bed heb ik nooit het gevoel dat ik iets mis. Waarom zou ik dan iets met een ander willen proberen? Kans om gezapig te worden krijgt ons leven niet. Als marineofficier is Wim veel van huis, soms wel vier maanden naar de andere kant van de wereld. Als ik dan voel hoe erg ik hem mis, weet ik dat het tussen ons wel goed zit."

“Ons leven krijgt de kans niet om gezapig te worden"

Wim:"Ik doe alles het liefst met Marieke samen – of het nou sporten, film kijken, uit eten gaan of boodschappen doen is. Het is de hele mix die ik zo leuk vind aan haar: ze is spontaan, geïnteresseerd, intelligent en heel mooi om te zien. Haar ogen stralen uit hoe ze is: lief en pittig. Toen we elkaar voor het eerst kusten, voelde het alsof het zo moest zijn, heel normaal. Nog steeds voelt onze relatie als vanzelfsprekend, zonder saai te zijn. We kennen elkaar zo door en door dat we precies weten wat er bij de ander speelt. Doordat ik zo vaak weg ben voor mijn werk, voelt het ook nooit alsof we al zó lang samen zijn. Soms ben ik maanden weg geweest en moet ik thuis opnieuw mijn draai vinden. Natuurlijk heb ik het er met vrienden weleens over gehad: zou je niet ook eens iets met een ander uitproberen? Er zijn genoeg collega’s die tijdens een verre reis een bezoek brengen aan een ‘tietenbar’, op zoek naar spanning. Ik heb het goed met Marieke, het is het me niet waard om wat wij hebben op het spel te zetten of thuis te moeten komen met een leugen."

Wendy Kruitbosch van Berne (29, docent) is sinds haar vijftiende samen met Eric (30, IT-consultant), getrouwd, 1 kindWendy top via Church of Labels, fluwelen broek Claudie Pierlot via de Bijenkorf -  Eric vest The Kooples, T-shirt Matinique Concept Store, jeans Samsøe & Samsøe via de Bijenkorf, riem ZaraWendy
: "Natuurlijk vraag ik me weleens af hoe het zou zijn met een ander. Dat is volgens mij een gezonde gedachte. Maar toch zou ik dat niet willen. Soms denk ik wel: zou Eric in de verleiding komen als er een andere leuke vrouw op zijn pad komt? Ik hoop dan dat hij ook dat met me zou bespreken en dat we daar samen uit zouden komen. Ondertussen zien wij volgens mij allebei heel duidelijk hoe goed we het hebben, samen en als gezin. We zijn elkaars eerste echte liefde. We leerden elkaar kennen tijdens het uitgaan en toen we uiteindelijk voor het eerst kusten, stond de hele kroeg te klappen. Eric is na veertien jaar nog steeds mijn grote liefde en de beste vader voor onze dochter. Ik denk dat de kracht van onze relatie is dat we alles met elkaar delen. Alle gevoelens gaan direct op tafel. Als ik vind dat er iets niet lekker loopt, bespreek ik dat meteen. Eric is mijn rots in de branding."

“Ik ben heel trots dat we nog steeds zo ongelooflijk gelukkig zijn" 

Eric: "Het is nog nooit in me opgekomen dat ik liever met iemand anders samen zou zijn dan met Wendy. Mooi, vrolijk, blond: vanaf het allereerste moment dat ik haar op mijn zestiende ontmoette, was ik enorm van haar onder de indruk. Ik heb mijn best gedaan om haar te veroveren en dat is gelukt. Ik twijfel er geen seconde aan dat ik toen de goeie keuze heb gemaakt. Wendy en ik zijn soulmates, we passen perfect bij elkaar. We hadden allebei nog geen ervaring met relaties, maar bleken daar wel hetzelfde over te denken. Het hoogtepunt van onze relatie was de geboorte van onze dochter. Maar we hebben ook diepe dalen gekend, toen Wendy’s moeder ziek werd en twee jaar geleden overleed. Wendy is ook mijn allerbeste klankbord. Om me heen zie ik hoe vrienden verschillende relaties hebben en op zoek zijn naar de juiste vrouw. Daar ben ik niet jaloers op. Ik ben nog elke dag blij dat ik Wendy al zo vroeg in mijn leven heb ontmoet. En ik ben heel trots dat we nog steeds zo ongelooflijk gelukkig zijn."

Tessa Sint (psycholoog, 27) is veertien jaar samen met Buster Wullems (accountmanager, 28)

Tessa trenchcoat The Kooples,

T-shirt Isabel Marant via de Bijenkorf - Buster trui en jeans Matinique Concept StoreTessa
: "Ik heb veel vrijgezelle vriendinnen die worstelen met het vinden van een man die goed bij hen past, dus ik ben blij dat ik Buster zo vroeg heb gevonden. Wij kunnen de tijd nemen om samen een toekomst op te bouwen, een huis te kopen en misschien ook wel te trouwen en kinderen te krijgen. We kennen elkaar al vanaf dat we nog heel klein waren. Toen ik dertien was, hadden we via MSN gesprekken en kregen we een langeafstandsrelatie. Hij is lang, heeft rood haar en sproeten en hij straalt iets anders uit dan alle andere jongens. Ik vond en vind hem heel erg knap. Daarnaast is hij grappig, maar vooral heel stabiel. We zijn samen volwassen geworden en je moet zorgen dat je elkaar in dat proces niet kwijtraakt. Toen we 22 waren, zijn we een paar maanden uit elkaar geweest. We kwamen tot de conclusie dat we elkaar heel erg misten, maar ook dat er dingen waren die we anders moesten aanpakken in onze relatie. Wat ik met hem heb opgebouwd, wil ik nooit kwijt."

“Op mijn 13de kregen we een lange afstandsrelatie" 

Buster: "Toen Tessa op haar veertiende achter me aan zat, vond ik dat in eerste instantie maar irritant. Ik was nog helemaal niet bezig met meisjes. Maar ze hield vol en op een gegeven moment gaf ik toe. Buiten dat ik Tessa een prachtige vrouw vind, bewonder ik ook haar tomeloze ambitie. Ik denk dat het tussen ons zo goed werkt, omdat we altijd direct onze irritaties blootleggen. Ook een pittige discussie gaan we niet uit de weg, over politiek bijvoorbeeld. Vrienden vragen me nooit of ik dat wel zou doen, zo’n lange relatie. Ik denk eerder dat ze naar ons kijken en denken: die hebben het leuk samen. De periode dat we uit elkaar waren, was de uitgelezen kans om eens verder te kijken. Toch deed ik dat niet, ik was alleen Tessa maar aan het missen. We zijn samen gevormd tot wie we nu zijn. Ik vind het ongelooflijk bijzonder dat ik al zo lang deel uitmaak van haar leven."Angèl Nijksens (33, eigenares van een branding agency) is sinds achttien jaar samen met Bas Aarsen (33, aankoopmakelaar in de Algarve, getrouwd.

Angèl jurk, jack en riem via Church of Labels, enkellaarsjes Sacha, oorbellen Club Manhattan - Bas jas via Matinique Concept Store, T-shirt Samsøe & Samsøe via de Bijenkorf, jeans G-Star via de Bijenkorf, boots ManfieldAngèl
: "Bas en ik denken over veel hetzelfde. Over kinderen bijvoorbeeld: we hebben allebei geen kinderwens, genieten daarvoor te veel van ons vrije leven, waarin we veel reizen. En hij maakt me altijd enorm aan het lachen. Bas heeft zo’n droge humor, hij is heel ad rem. Daarmee verrast hij me elke keer weer. Ons leven kent geen sleur, we zijn altijd op pad en verzinnen altijd weer een volgend project om mee aan de slag te gaan. Het tweede huis dat we vorig jaar kochten in Portugal bijvoorbeeld. Ik denk dat het zo goed tussen ons klikt omdat we een aanvulling zijn op elkaars leven en karakters, geen opvulling. Ook op seksueel gebied heb ik nooit het gevoel dat ik het bij iemand anders moet zoeken. Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken! De basis waaraan wij vanaf onze puberteit samen hebben gebouwd, zal ik nooit meer bij een andere man kunnen vinden. Bij hem voelt het veilig en vertrouwd, dat is me alles waard."

"Sex met iemand anders? Ik moet er niet aan denken" 

Bas: "De eerste keer dat ik Angèl ontmoette, kon ik alleen maar denken: wow. De vlinders in mijn buik kwamen meteen. En achttien jaar later ben ik nog steeds heel happy met haar. Ik doe niks liever dan er lekker met haar op uit trekken, met de honden wandelingen maken en op reis gaan. Het voelt goed om zo bij elkaar te passen en op elkaar ingespeeld te zijn; we hebben vaak aan een half woord genoeg. Angèl is er altijd voor me, dat weet ik en dat voel ik. Een paar jaar geleden zat ik even in de knoop met mezelf, maar zij sleurde me erdoorheen. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik meer moest rondkijken voordat ik me vastlegde. Toen ik Angèl leerde kennen, kreeg ik steeds minder behoefte om op pad te gaan. Soms ging ik nog wel met mijn vrienden mee, maar als ik dan in zo’n kroeg stond, voelde ik me toch niet zo op mijn gemak. Eigenlijk was ik veel liever thuis."

Lees ook: Plus-size model Jana Voyvodich: "we zijn zoveel meer dan onze maat"Tekst: Merel Brons | Fotografie: Liselore Chevalier