16 x mode-en beauty etiquette waar de Britse royals zich aan moeten houden

Wist jij dit?

Lees ook

De royals mogen dan wel een fascinerende garderobe hebben, ze hebben écht niet alles voor het zeggen op het gebied van hun kleding. Ze moeten zich aan verschillende mode en beauty etiquette houden en die zijn soms best bijzonder.

1/ Statussymbool 
Een tiara wordt alleen gedragen bij de meest chique events, maar niet iedereen mag zomaar een tiara dragen. Een royal mag voor het eerst een tiara dragen op haar eigen bruiloft. Meghan Markle moet dus nog even wachten. Het is officieel een symbool van status en het zou betekenen dat je niet op zoek bent naar een man. Voor een man is het een teken dat een vrouw bezet is.

2/ Tot z’n achtste
Prins George is altijd keurig gekleed in een net shirt (het liefst een blouse) en een short. Het is een eeuwenoude traditie omdat de shorts typisch Brits zijn. Je zult George voorlopig niet in een lange broek zien, er is namelijk een regel waarbij is vastgelegd dat de royal jongetjes tot hun achtste alleen shorts mogen dragen. 

3/ Hou die jas maar aan
Kate en Meghan verschijnen bij hun afspraken vaak in de allermooiste jassen. Het maakt niet uit hoe warm het is, de jas mag tijdens het event nooit uitgetrokken worden. Het uittrekken van een jas wordt niet als vrouwelijk beschouwd en is daarom niet gepast. 

4/ Queen Elizabeth en felle kleuren
Queen Elizabeth zien we in de mooiste kleuren, niet omdat ze het nou zo mooi vindt, maar ze is verplicht de felle kleuren te dragen. De reden hiervoor is dat de iedereen in de mensenmassa haar altijd ziet, ook al staan ze niet helemaal vooraan in de rij. In een basic kleur zou dat veel moeilijker maken. 

5/ Tekens met je tas 
Queen Elizabeth heeft vrijwel altijd een tas bij zich, vooral als zij naar een diner gaat. Ze heeft verschillende trucjes waarmee ze haar staff laat weten dat ze ergens klaar mee is. Als ze haar tas tijdens een etentje op tafel zet, betekent dat dat ze met een paar minuten gaat vertrekken en dat het diner voorbij is. En als Queen Elizabeth met iemand staat te praten en ze haar tas ineens van haar rechterhand naar haar linkerhand wisselt (of andersom), is dit een teken dat ze klaar is met het gesprek.

6/ Voor het geval dat: zwart
Als de royals naar het buitenland vertrekken moeten ze standaard een nette, zwarte outfit bij zich hebben. Het zou namelijk zomaar kunnen dat een belangrijk persoon overlijdt en dan is het niet gepast om in felle kleuren ergens te verschijnen. Queen Elizabeth voerde deze regel door toen zij op werkbezoek was in Kenia en haar vader George VI overleed.

7/ “Foeilelijk!”: de sleehak
Kate en Meghan moeten het uit hun hoofd laten om op sleehakken met Queen Elizabeth op stap te gaan. De koningin verbood de sleehakken namelijk, niet omdat zij dan zelf klein oogt naast haar schoondochters, maar omdat ze de hakken simpelweg foeilelijk vindt.

8/ Royal nipple slip: absoluut niet toegestaan
Prinses Diana droeg heel vaak een clutch, zo zou zij gemakkelijk haar decolleté kunnen verhullen terwijl ze chic uit de auto probeerde te stappen. Het tasje wordt dan ook wel eens het ‘decolleté tasje’ genoemd. Een royal nipple slip is natuurlijk uit den boze..  

9/ Panty party
Soms lijkt het net alsof de royals blote benen hebben onder hun chique jurkjes, maar niets is minder waar. Queen Elizabeth wil namelijk dat alle vrouwelijke royals een panty dragen. Vaak zijn dat super dunne versies, maar je zal een royal nooit met blote benen zien.

10/ Onder een hoedje gevangen
Koningin Elizabeth heeft een verzameling prachtige hoeden, die verbazingwekkend altijd perfect met haar outfit matchen. En da’s echt niet altijd omdat ze die fantastisch op haar hoofd vindt zitten. Deze hoeden heeft zij omdat het, vanuit traditie, niet hoort om je kalende hoofd en/of dunne haar te laten zien. 

11/ Bruidsboeket
De bloemen voor het bruidsboeket komen speciaal uit de tuin van koningin Victoria. De tuin is al 170 jaar oud, dus tel maar na hoeveel bruidsboeketten er al zijn gemaakt met de royal bloemen.

12/ 6 uur: tiara time!
De royals hebben vaak een hoed op, vooral bij de meest chique aangelegenheden. Toch zijn er regels voor het dragen van de hoed en dan vooral voor het tijdstip. Als de klok ’s avonds 6 uur slaat, mogen de royals geen hoeden meer op, dan is het tijd voor de tiara’s. (voor degenen die deze mogen dragen). In de avonduren krijgen de royals dus pas de kans om zich écht flink op te doffen. Maar zeg nou zelf: tiara’s passen ook een stuk beter bij een glam avondjurk, toch?

13/ Don’t touch me 
Het is een bekende regel dat je nooit een royal zomaar aan mag raken, tenzij zij de eerste stap zetten. Om duidelijk te maken dat de royal geen stap onderneemt om bijvoorbeeld handen te schudden met iemand anders, houden ze hun clutch met beide handen stevig vast. Vooral Kate Middleton zien we dit vaak doen.

14/ Vinger voor vinger 
Het is niet toegestaan om handschoenen te dragen op black tie evenementen. De handschoenen worden vooral gedragen bij evenementen waar veel handen geschud moeten worden of waar er gedanst wordt. Het is niet gepast om met de handschoenen aan te eten. Er is zelfs een regel hoe je de handschoenen uit moet doen: vinger voor vinger en tot slot wordt de handschoen uit gedaan en gelegd onder het servet.

15/ Back to basics 
De royals mogen zich best opdoffen voordat ze bij een afspraak verschijnen, het is alleen belangrijk dat ze het natuurlijk houden. Zo zijn felgekleurde lippenstift en nagellak niet toegestaan. Back to basic, dus!

Lees ook: Waarom de royals nooit gekleurde nagellak dragen

Bron: Beau Monde | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook