Zo tropisch ziet carnaval eruit op Curaçao

Ideetje voor volgend jaar? Vier carnaval buiten de grenzen!

Stropdassen, liters bier, de meest originele outfits en de nieuwste hit van de Snollebollekes, je mag twee keer raden waarover wij het hebben. Carnaval, het feest van beneden de rivieren, komt eraan. Een oeroude traditie in Nederland natuurlijk. Maar, hou je vast, wie de ingrediënten kennen van een écht carnavalsfeest, dat zijn de Curaçaoënaars aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. 

Tropisch feest
Naast zon, zee en strand heeft Curaçao nog meer in zijn macht. Het carnavalsfeest dat in de eerste week van februari begint, is op Curaçao een kleurrijke mix van het Nederlandse, Aziatische, Creoolse en Latijns-Amerikaanse carnaval. Opzwepende Tumba-beats vullen de straten van het eiland, waarna exotische kostuums en prachtige praalwagens hun weg banen door een massa mensen die dansen alsof het hun laatste dag is. En gelijk hebben ze, want; you only live once, toch? Dit tropische feest móet je één keer in je leven hebben meegemaakt. 

Hoogtepunten
In de broeierige hitte worden de heupen meer dan losgegooid en zijn toeristen welkom om dit feest dat bol staat van traditie en cultuur mee te vieren. Van een kindercarnavalparade en het eren van de Carnavalskoningin tot het vierdaagse Tumba Festival. De echte hoogtepunten zijn de Gran Marcha, ofwel de Grote Parade op zondag 11 februari, en de Marcha di Despedida waarbij iedereen met pijn in het hart afscheid neemt van het feest. 

Wij geven je alvast een eerste indruk:

 

Ben je benieuwd naar wat er zich nog allemaal afspeelt tijdens de meest spannende weken van het jaar? Klik hier voor meer informatie.

Beeld: Curaçao

Laatste nieuws