Deze 13 Nederlanders staan in de Forbes 30 under 30-lijst

Dertien Nederlanders schopten het tot de lijst dit jaar!

Lees ook

Jaarlijks brengt Forbes Magazine een ranglijst uit met de meeste invloedrijke personen in Europa onder de dertig. De driehonderd ‘uitverkorenen’ die de lijst halen worden op deze manier beloond voor hun bijdrage die ze hebben geleverd aan hun branche. Onder andere onze eigen Nederlandse online influencer en ondernemer Negin Mirsalehi zit in de top dertig. 

Millie Bobby Brown
De 30 under 30 Europe-lijst houdt in: dertig mensen in tien categorieën; deze zijn uiteenlopend van sport en muziek tot mode en marketing. De lijst wordt dit jaar aangevuld met grote namen als zangeres Dua Lipa, Victoria’s Secret model Barbara Palvin en Games of Thrones-actrice Maisy Williams. Ook Stranger Things-ster Millie Bobby Brown werd dit jaar op de lijst gezet en wordt hiermee de jongste deelneemster op de lijst ooit. Om het er nog even in te wrijven, Millie is pas dertien geworden. 

Nederlanders
En dus ook Nederlands influencer Negin Mirsalehi is een van de chosen ones. Maar ze is niet de enige Nederlander die naam maakt in de prestigieuze lijst. Twaalf andere Nederlanders veroverden hun plekje. De jury die de lijst samenstelde bestaat uit verschillende experts en succesvolle mensen in hun vakgebied, waaronder dit jaar hoofdredacteur van The Huffington Post Ariana Huffington en Britse regisseur Edgar Wright. Waar de winnaars op geselecteerd worden volgens Forbes? “Op hun leiderschap en revolutionaire gedrag, hun succes, hun ondernemende manier van denken, plus de kans dat ze de komende halve eeuw hun werkveld nog meer zullen veranderen.” Bekijk de hele Forbes-lijst hier.

De complete Nederlandse lijst

Media: Maddie Raedts (28) en Emilie Tabor (28), IMA agency voor digital influencers

Media: Rutger Bregman, journalist De Correspondent

Media: Liam Tjoa en Tim van der Wiel, GoSpooky bureau voor reclame op Snapchat

Entertainment: Nina Gantz, filmmaker

Industry: Justyna Barys, ESA een Europese Ruimtevaartorganisatie

Industry: Steinar Henskes, Bird Control Group 

Industry: Matthew Corvers, Rory Deen en Thibaud Verschoor, IMSystems een techniek developer

Industry: Marek Kubik, Market Analist, AES Energy Storage een energiebedrijf

Law & Policy: Farshad Bashir, Tweede Kamerlid SP

Lees ook: Interview fashion influencer Negin Mirsalehi

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook