Paris Haute Couture Fashion Week is gestart en wij zijn nu al verliefd

Ja hoor, modeseizoen is gestart!

Lees ook

De Haute Couture Fashion Week in Parijs is gisteren van start gegaan waarbij de grootste modehuizen hun meest verfijnde collecties showen. Merken als Christian Dior, Chanel, ‘onze’ Iris Van Herpen, Ralph & Russo, Proenza Schouler en Chanel lieten hun modellen al los op de catwalk en wat zijn we in ‘awe’.

Hoge standaard is gezet
Het weloverwogen staaltje architectuur van stoffen en driedimensionale ontwerpen stellen een hoge standaard voor de merken die aankomende dagen hun debuut zullen maken. Op dit moment zijn de catwalks gevuld met delicaat textiel zoals kant en tule, die een nieuwe vorm kregen aangemeten in bloemenappliqués, opgesmukte lagen met fijne veertjes en zelfs taffeta.

De eerste monden die openvielen zaten op de front row van de shows, of course. Want alleen van die afstand zie je de perfect gezoomde naadjes, driedubbele lagen en opgeprikte steentjes die Les Petits Mains, ook wel de creatievelingen die soms wel honderden uren aan een jurk besteden genoemd, hebben gecreëerd. Wie de front row tot nu toe warm houdt? Namen die het vermelden waard zijn, daar mag je zeker van zijn. Naast de redacteuren van de grootste modebladen zijn ook Naomi Campbell, Alexa Chung, Willow Smith, Olivia Palermo, Winnie Harlow, Susie Lau en Ines de la Fressange aanwezig. What’s new pussycat?

Kritiek
Hoewel het niet gaat over de stijlbeesten die hun blikken op de collecties werpen. Toch hebben redacteuren vaak een grote invloed op de ontwerpers en weten hun ongefilterde kritiek grondig neer te pennen. Zo heeft de krant The Telegraph het over de toename in diversiteit bij Schiaparelli die eerder performatief in plaats van progressief is, omdat de donkere modellen vooral in raffia en originele Afrikaanse prints waren gekleed. Wat wij verwachten? Veel, want de Nederlandse designers als Dorhout Mees, Viktor & Rolf en RVDK, Ronald Van Der Kemp passeren nog de revue. Lekker patriotisch als we zijn. 

Kijk even mee naar de shows die we tot nu toe in Parijs zagen:

Schiaparelli

 

Iris Van Herpen


 

Christian Dior

 

Proenza Schouler


Giambattista Valli

 

Chanel

 

Blijf Marie Claire volgen op Instagram voor updates van Haute Couture Fashion Week. Marie Claire gaat vanavond backstage bij de show van Giorgio Armani Privé, hou zeker ons Instagram-account in de gaten.

Lees ook: Waarom het iedereen heeft over deze jas van Louis Vuitton

Bron: Marie Claire South-Africa / Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook