Dit zijn de winnaars van de Techionista Awards 2018

De vijf meest aansprekende tech-vrouwen van Nederland zijn bekend!

Lees ook

Je leest het goed, de vijf meest aansprekende tech-vrouwen van Nederland zijn bekend. Gisterenavond werden de allereerste Techionista Awards uitgereikt en daar zijn terechte winnaars uitgekomen. Deze vrouwen mogen zich de meest talentvolle, inspirerende, baanbrekende en ondernemende tech-vrouwen van Nederland noemen. Dat heeft de vakjury en het publiek beslist.

Techionista is een platform dat voor de empowerment van vrouwen in technologie ondersteunt. Met de toekenning van de Awards wil Techionista vrouwelijke voorbeelden in de technologie en ICT extra in de spotlights zetten. De winnaars werden gisterenavond bekendgemaakt in Amsterdam. 

1/ Publieksaward
Esther van Luit is Junior Manager Cyber Risk Services bij Deloitte en neemt bedrijven mee in de wereld van cybersecurity.

2/ Tech Talent
In de categorie Tech Talent wint dit jaar Ineke Scheffers, founder van Girl Code, een platform dat de gender gap in de wereld van programmeren wil dichten.

3/ Tech Inspirator
Felienne Hermans, assistent-professor aan de TU Delft. Hermans ontwikkelde onder meer een massive open online course (MOOC), waardoor in Nederland al 10.000 kids gratis leerden programmeren.

4/ Tech Entrepreneur
Nina Hoff, oprichter van byFlow, de Nederlandse fabrikant van 3D-printers om voedsel mee te printen. Al ruim vijftig ingrediënten rollen er uit de printers van byFlow, waaronder chocolade.

5/ Tech Leader
Farshida Zafar is docent Recht en Innovatie bij Erasmus School of Law. Zafar realiseerde onder meer een streamingdienst voor juridische literatuur, een didactisch model met face-to-face én online onderwijs en een virtual reality oefenrechtbank voor rechtenstudenten.

Vakjury
De jury van de Techionista Awards bestond dit jaar uit Gina Doekhie (Forensic IT-expert, FOX-IT), Mary-Jo de Leeuw (o.a. vice president Women in Cyber Security Foundation), Tineke Meijerman (Head of Corporate Communications Benelux, Facebook), Antoinette Pernot (Senior Accountmanager, SAS), Daphne Laan (Head of Partners, Google Nederland), Anneke Keller (Head of Jumbo Tech Campus) en Frank Caris (o.a. CCO dean one).

Ben je benieuwd waarom deze vrouwen de Techionista Awards wonnen? Lees er hier alles over.

Lees ook: Video: How I Do The Job met Maddie Raedts

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook