Blogger MuslimGirl weigert Revlon Award vanwege ‘Wonder Woman’ Gal Gadot

Dit is de reden...

Lees ook

Amani Al-Khatahtbeh (26) is een baanbrekende schrijver en tech-ondernemer die openlijk de stereotypen van moslimvrouwen ter discussie stelt en plaats wil maken voor gelijkheid. Online is ze bekend onder de naam MuslimGirl en heeft ze maar liefst zeventigduizend volgers. Gisteren werd Amani door Revlon uitgeroepen tot A Come of Age the Changemaker. Op Instagram liet ze weten de award niet in ontvangst te willen nemen. En dat heeft alles te maken met de Israëlische Revlon Brand Ambassador Gal Gadot. 

Waarden en normen
Dit jaar kondigde Revlon een nieuwe campagne Live Boldly aan, met de Israëlische actrice Gal Gadot als boegbeeld. Gadot is vooral bekend om haar vertolking in Wonder Woman. Ook diende Gal in het Israëlische verdedigingsleger (IDF) in Palestina toen ze jonger was. En dat laatste was een belangrijk punt voor de MuslimGirl om de prijs van Revlon te weigeren. Ze vertelt in een Instagram-post: “Gadot haar steun aan de acties van het Israëlische verdedigingsleger in Palestina gaat in tegen de waarden en normen van MuslimGirl.com.”

Palestina
Amani vindt de strijd van Israël tegen Palestina onevenredig en onethisch. Ze verklaart: “Ik kan deze onderscheiding van Revlon niet aannemen en het ambassadeurschap van Gal Gadot niet steunen nadat de IDF vorige maand een 16-jarige activist Ahed Tamimi gevangen heeft gezet.” Gadot heeft nog niet gereageerd. Zowel Gadot als Al-Khatahtbeh gebruiken hun veel bezochten platforms om op te komen voor waar zij in geloven. 

 

Een bericht gedeeld door Amani (@amani) op

  

 

Een bericht gedeeld door Amani (@amani) op

Lees ook: The weekend verbreekt alle banden met dit merk  

Bron: Fox News | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook