Summum Woman viert 20 jaar bestaan en wij interviewden de creatief directeur

Ze draagt vaak lange, zwierige jurken, maar is ook dol op nonchalant-chique jumpsuits!

Jorien Wijker van Aarst is creatief directeur van Summum Woman, het modelabel dat dit jaar twintig jaar bestaat. Ze draagt vaak lange, zwierige jurken, maar is ook dol op nonchalant-chique jumpsuits. Als jong meisje was ik al bezig met mode. Mijn oma had een kamer vol met moois: paspoppen, patroonboeken, schetsen, stoffen. Ik heb nu nog plezier van haar patroonboeken.

Mijn passie pas ik toe in mijn werk. Het idee voor Summum ontstond toen ik op modegebied niet kon vinden waarnaar ik op zoek was. Dus ben ik zelf gaan creëren. Alles uit de collectie draag ik, mode of niet.

Ik ben bij alle bedrijfsprocessen betrokken. Van het ontwerpen tot het verfijnen en het presenteren van de collectie. Goedkeuren van schetsen, bekijken van stoffen, kleuren en prints, bespreken van ontwerpen, fittings, fotoshoots… Never a dull moment.

Hoe ik me voel, zo kleed ik me. Je kunt me niet in een hokje plaatsen. Al draag ik vaak in een jurk of tuniek uit een van onze collecties. Gesneden jasje erover, enkellaarsjes eronder en klaar! Ik houd ook van jumpsuits, nonchalant maar chic als je ’m combineert met een oversized vest of trui en stoere hakken.

Een jurk is écht altijd goed. Je kunt er zoveel kanten mee op en je bent nooit underdressed. Favoriet op dit moment is een lange, zwierige jurk – bijvoorbeeld de okergele jurk uit onze A/W 17-collectie. Een stoere laars eronder, een statement sieraad, tas, petje en je bent good to go.

Modemotto: durf te dragen. Weet wat voor jou werkt en kies waar jij je goed in voelt. Dan straal je. Volg niet klakkeloos de modetrends. En neem mode vooral niet te serieus. Het is zo saai als alles aan je outfit klopt.

Mijn leren motorjack van Kiliwatch is mijn beste aankoop ooit. Ik heb het jaren terug in Parijs op de kop getikt voor een paar tientjes. Het is een jaren 70, bikermodel met een ruime fit. Tijdloos en met een sweater eronder en een dikke sjaal om is het een prima alternatief voor een (winter)jas.

Milaan is mijn favoriete mode en- inspiratiestad. De artistieke wijk Brera is het summum van cool. Je kunt er uren struinen langs vintage boetieks, hippe eettenten en gekke platenzaken. Ik kom altijd met een enorme dosis inspiratie terug.

Ultieme beautytip: buitenlucht! Als ik vrij ben, probeer ik zoveel mogelijk de natuur in te gaan. Daar vind ik mijn ontspanning. Strandwandelingen geven me nieuwe energie.

Marni – € 270

 

Summum Woman – € 119

 

Omega – € 6100

 

Isabel Marant – € 690

 

Lees ook: Van deze sporty fashion items worden ook niet sporters blij

Tekst: Gina Pesulima | Beeld: Gitty de Gier

Laatste nieuws