Zien: Dit zijn onze nieuwe hotspot ontdekkingen

What's new and now!

Lees ook

Amsterdam bruist van de nieuwe hotspots ontdekkingen. Dit zijn de leukste plekken voor 2018.

Alex + Pinard
Vanaf nu zit je elke donderdag en vrijdag na het werk én in het weekend bij wijnbar Alex + Pinard in Amsterdam-Oost. Het idee ontstond toen chef Nathaniel Zuijderwijk en sommelier Sanna Burggraaf op zoek waren naar een plek om ontspannen, een goed glas wijn te drinken en lekker te eten. Die plekken bleken schaars in Amsterdam. Alex + Pinard focust op biologische wijnen en lekkere hapjes.
Dapperstraat 10, www.alexpinard.nl

 

Shiraz 
Perfect voor koude winterdagen: Wijnbar & Boutique Shiraz. Je hebt keuze uit ruim 140 verschillende wijnen, maar het leukst is om je te laten adviseren. In de wijnboetiek naast de bar kun je je favoriete fles kopen om mee te nemen. Een knusse bar die zo in Parijs had kunnen staan.
Lijnbaansgracht 267, www.shirazamsterdam.nl

 

Zoku
Zoek je een fijne werkplek? Bij Zoku komen digital nomads samen om te werken, ideeën uit te wisselen en lekker te eten. Expats zijn dol op de de lofts waar je kunt logeren. En als de zon schijnt, kun je pauzeren op het dak met uitzicht over de stad.
Weesperstraat 105, www.livezoku.com/nl


Café Binnenvisser
Dit lichtbruine eetcafé opende vorig jaar zijn deuren op de Bilderdijk. Ze schenken een grote selectie natuurwijnen, bijzondere bieren en er is een wekelijks wisselend menu dat voornamelijk bestaat uit groenten. Je kunt niet reserveren en schuift gewoon aan aan de bar. Goed nieuws voor Amsterdam, waar goede restaurants in de weekenden al maanden van tevoren volgeboekt zijn.
Bilderdijkstraat 36, www.binnenvisser.nl

ARC
Chef-kok Peter Lute en zijn vrouw Marieke – bekend van De Kruidfabriek en LUTE® restaurant – strijken in Amsterdam neer met The ARC. Het restaurant is onderdeel van het nieuwe vijfsterrenhotel Pestana aan de Amsteldijk, gevestigd in het voormalige stadsarchief. Het pand uit 1892 is een blikvanger en vanaf nu de plek voor lange gastronomische avonden.
Amsteldijk 70, www.arc.amsterdam


Lees ook: 5 goede redenen om dit jaar naar Sevilla te reizen  

Tekst: Yeliz Cicek

Laatste nieuws

Zie ook