Metallic make-up overdag? Gewoon doen

We doen even voor hoe je te werk gaat met zilver, goud en brons!

Lees ook

Metallic make-up geeft je verschijning en zet een van jewelste – juist ook overdag. We doen even voor hoe je te werk gaat met zilver, goud en brons. 

Laagje koper
Het instapmodel binnen de range metallic tinten is koper. Het past bij zo’n beetje iedere oogkleur en teint. Tip: werk in laagjes om de glans zo mooi mogelijk
uit te laten komen. Met een crèmeproduct breng je een metallic basis aan, om daar vervolgens een glinsterend poeder overheen te deppen. Hoe meer laagjes, hoe intenser de glans.

Dior Metalizer Eyes – €24

 

Glitter swoosh
Oogschaduw strekt z’n territorium uit tot voorbij het bewegend ooglid. Bij de modellen van Chanel, Prabal Gurung en Oscar de la Renta lag de focus op de crease, de plooi van het ooglid. Onze variant: een super glitterende swoosh vlak boven de ooglidplooi. Laat de rest van je ogen met rust, dus geen mascara of poespas.

YSL Full Metal Shadow – €37

 

Silver lining
Gouwe ouwe zwarte eyeliner is altijd goed, maar wil je opvallen, dan kies je voor een metallic lijn. In tweevoud, welteverstaan. De lijn strak tegen je wimper-rand is continu zichtbaar. De tweede lijn, in de plooi van je ooglid, zie je als je knippert. Complimenten gegarandeerd! Houd de rest van je look fris: een egale huid en subtiele lipgloss.

YSL Couture Eyeliner – €38

 

Schilderkunst
Ga je all-in, dan breng je je zilveren oogschaduw met een kwast aan op je hele ooglid, bijna tot aan je wenkbrauw. Door een product te kiezen met een crèmetextuur kun je naar hartenlust schilderen met je make-up. Tip voor extra glans: breng het product aan met een licht vochtig penseeltje.

Smashbox Liquid Metal – €24

 

Zilveren Wonder
De kracht van zilver zit ’m in het verhelderende effect. Juist als je een beetje pips ziet – de lente is nog lang niet in zicht – kan zilverglans wonderen verrichten. Mag het wat minder opvallend: breng een vleugje zilver aan in je binnenste ooghoek voor een fris accent.

 

Chanel Metalic – € 32

 

Lees ook: Deze drie liptrends zien we in 2018 voorbij komen  

Tekst: Majolein Vermeij | Beeld: Olivia Frolich 

Laatste nieuws

Zie ook