Zien: Gucci opent een fine dining restaurant in Florence

This is not a drill.

Zien: Gucci opent een fine dining restaurant in Florence

Gucci is 2018 van start gegaan met een knal. Onder leiding van creatief directeur Alessandro Michele weet het modehuis ons elke keer weer te verbazen en te vermaken met de mooiste collecties en campagnes. Opnieuw weet Gucci een van de spraakmakendste merken van de dag te worden. Het nieuwste project is namelijk een fine dining restaurant Gucci Osteria in Florence, dat gisteren zijn deuren opende. 

Michelin-ster

Het restaurant, dat aan de buitenkant een groot neonoog heeft, bevindt zich in het Palazzo della Mercanzia. Het maakt onderdeel uit van Gucci Gardens dat eerst bestond uit het Gucci Museo, dat opende in 2011. Maar laten we even tot de kern komen. Wat staat er op het menu? Osteria serveert klassieke Italiaanse gerechten met een eigentijdse twist, zoals de truffel champignon risotto. Deze wordt niet door zomaar iemand bereid. Chef Massimo Bottura die al drie Michelin-sterren op zijn naam heeft staan, leidt de keuken. Voor zo'n 30 euro per gerecht kan je al genieten van de kookkunsten van chef Massimo.

Versace

Gucci is niet de eerste in het rijtje van modehuizen dat een restaurant begint. Versace, Giorgio Armani en pas nog Tiffany & Co gingen het Italiaanse modehuis voor. Zie hieronder de foto's van het Gucci restaurant. 

 

Een bericht gedeeld door Emma (@hocuspokey) op

Lees ook: 6 x ontwerpers die dezelfde studie deden

Beeld: Instagram, Gucci