5 goede redenen om dit jaar naar Sevilla te reizen

Sevilla is dé stad waar het Spaanse leven je toelacht!

Lees ook

Sevilla is dé stad waar het Spaanse leven je toelacht. Je bent er even in een andere wereld van Moorse invloeden, smalle steegjes en chique señores en señoritas.

1/ Cultuur & Viva La Vida 
Aan cultuur en romantiek geen gebrek in Sevilla. De hoofdstad van de autonome Spaanse regio Andalusië heeft het grootste historische centrum van Europa, bomvol monumenten, romantische parken, musea en andere unieke bezienswaardigheden. En het is een uitbundige stad waar de mensen heel goed weten hoe je feest viert. Erg fijn om even net zo’n levensgenieter te zijn als de zuidelijke Spanjaarden.

2/ De mooiste straatjes
Sevilla werd opgericht als de Romeinse stad Hispalis in de 8ste eeuw na Christus. De stad werd meer dan 800 jaar geregeerd door Moren en dat zie je goed terug. Charmante pleintjes, oude buurtjes, imposante monumenten en smalle straatjes… je blijft foto’s maken. Ook de moeite waard: de pittoreske voormalige Joodse wijk Barrio de Santa Cruz. En omdat bijna al het moois van Sevilla zich in het stadscentrum bevindt, kun je alles te voet doen.

3/ Paleizen & Kathedralen
Veel historische bezienswaardigheden dus. Dit zijn de krenten uit de pap: Real Alcázar de Sevilla, een van de oudste koninklijke paleizen in Europa. Eenmaal binnen is het alsof je teruggaat in de tijd, naar de gloriedagen van Sevilla. Dan: Catedral de Santa Maria de la Sede, de gotische kathedraal van Sevilla. Het interieur is rijkversierd met gebrandschilderde ramen uit de 15de eeuw, smeedijzeren hekwerk, prachtige koorbanken en fraaie barok. En als je er dan toch bent, boek dan een kamer bij het EME Catedral Hotel, pal naast de kathedraal. Op het dakterras kun je baantjes zwemmen en een heerlijke Tinto de Verano cocktail drinken (op basis van rode wijn en bitter lemon). Bijkomen doe je in de hammam spa. www.emecatedralhotel.com

4/ Dans de flamenco
In zinderend Sevilla vroeg een blonde prins uit Europa een prachtige Argentijnse vrouw ten dans. Zo begon het sprookje van koning Willem-Alexander en Máxima. Andalusië is de bakermat van de flamenco en Sevilla is dé plaats om een flamencobar te bezoeken, de dans te leren of meer te weten te komen over de verschillende stijlen. Bij de vele tablaos flamenco worden professionele shows opgevoerd – vooral toeristen komen hierop af. Maar in de straat Calle Betis ga je op in de menigte en kun je de échte danssfeer proeven. Op nummer 3 zit Lo Nuestro: een flamencobar waar zelfs wij Hollanders niet stil kunnen blijven zitten.

5/ Authentiek Spaans eten
Als er één ding is wat de Spanjaarden goed kunnen, dan is het avondvullende tapasdiners bereiden. In Sevilla zitten heel veel tapasrestaurants. Waar je zeker moet eten, is bij La Chunga, een hippe tapasbar met dito interieur. Of ga naar El Rinconcillo, waar ze perfect authentiek Spaans eten serveren. 

 
Tekst: Gina Pesulima, Yeliz Cicek

Laatste nieuws

Zie ook