Onderzoek: dit zoekt een man in een vrouw

Er is zelfs een top 20 gemaakt van de meest aantrekkelijke karaktereigenschappen!

Lees ook

En nee het zijn niet de looks. Als we het moeten geloven, komen mannen van Mars en vrouwen van Venus. Ook weten we dat mannen zich aangetrokken voelen tot mooie vrouwen met lange benen, glanzende lokken en een zandloperfiguur. Of zitten we er stiekem helemaal naast? Grote kans dat we het helemaal mis hebben. En wat blijkt uit een recent onderzoek van Monmouths University: bij het bepalen of hij je echt een ‘catch’ vindt, blijkt je persoonlijkheid de doorslaggevende factor te zijn.

Foto’s beoordelen
Voor het onderzoek werden groepen mannen en vrouwen gevraagd om jaarboekfoto’s van vreemden te beoordelen. De foto’s met positieve persoonlijkheidskenmerken scoorden véél hoger in het segment ‘Potentiële Partner’. Met andere woorden: persoonlijkheid speelt niet alleen een rol in de interpersoonlijke chemie, maar ook in hoe aantrekkelijk iemand denkt dat je daadwerkelijk bent.

“Top 20 eigenschappen
“Personality and your ability to relate to the other person is much more important for long-term relationship quality and stability. The best relationships are between romantic partners who are first and foremost best friends””, aldus Dr. Lewandowski. Wij zijn het volledig met Dr. Lewandowski eens. Om het onderzoek nog completer te maken: een lijstje van wat mannen en vrouwen daadwerkelijk in elkaar zoeken.

Schermafbeelding 2016-06-02 om 14.10.51

Lees ook: Single zien heeft zo zijn voordelen

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook