Een dag in het mooie leven van Karl Lagerfeld

Op maat gemaakte voedingssupplementen, oh Karl...

Lees ook

Karl’s kat Choupette’s schoonheidsroutine, voor de lunch een bad nemen en op maat gemaakte voedingssupplementen, Karl Lagerfeld praat Marie Claire door zijn dagelijkse verzorgingsroutine – en die is zo typisch Karl.

07.00
“Ik slaap elke nacht zeven uur, ongeacht hoe laat ik naar bed ga. Ik heb ’s morgens altijd een slecht humeur, dus het enige wat ik kan doen is dit accepteren en hopen dat mijn dag hierna beter zal worden. Tijdens mijn ontbijt lees ik de krant, maar dat is niet altijd even verstandig. Afhankelijk van wat er in de wereld gebeurt, kan mijn humeur slechter worden.”

08.00
Een onderdeel van mijn ochtendroutine is om supplementen te nemen die speciaal door mijn arts zijn gemaakt. Ik bewaar ze in een zilver bakje uit de jaren twintig. Elk jaar word ik geanalyseerd om uit te zoeken welke vitamines mijn lichaam nodig heeft.

09.00
Na het ontbijt knuffel ik met mijn kat Choupette. Haar verzorgingsroutine is veel werk en daar ben ik dan ook wel een tijdje mee bezig. Choupette heeft twee dienstmeisjes omdat ze niet graag alleen is.

12.00
Voor de lunch neem ik een bad. Ik douche nooit omdat mijn haar dan krullerig wordt en ik haat krullen. Ik stop Frans badzout in het water, daarvan wordt mijn huid zijdezacht.

12.45
In mijn badkamer staat een koelkast om mijn huidverzorgingsproducten in te bewaren. Ik verzorg mijn huid heel erg goed. Ik probeer veel verschillende crèmes uit, ook omdat veel beautymerken mij dit opsturen. Meestal gebruik ik die van Chanel, Sisley, La Mer, Clinique en La Prairie, die zijn allemaal super fijn. Ik kies om de dag een andere crème: je eet toch ook niet altijd hetzelfde, dus waarom zou je je huid dezelfde crèmes geven? 

13.30
Rond deze tijd ga ik altijd lunchen. Ik eet tussen de maaltijden eigenlijk nooit. Ik eet het liefst alleen voedsel dat echt goed voor je is. Ik heb bijvoorbeeld al dertig jaar geen chocolade meer gegeten. Het meeste werk doe ik meteen na de lunch. Ik vind het het fijnst om thuis mijn ontwerpen te schetsen. Ik drink veel cola en thee, dat zorgt ervoor dat ik de hele tijd door kan. 

21.00
Ik werk meestal tot negen uur in de avond. Daarna doe ik eigenlijk niks meer. Ik bereid me voor om naar bed te gaan. Mijn moeder heeft me geleerd dat je altijd moet zorgen dat je fris en fruitig naar bed gaat.

22.00
Ik heb in elk huis hetzelfde bed; de matrassen zijn gemaakt voor mij en worden elke zes maanden vervangen. Zonder slaap ben ik verloren.

Lees ook: Investeren dat doe je beter in een Chanel tas dan in vastgoed

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook