Dit zijn de highlights van de 75ste Golden Globe Awards

Time's Up Now!

Lees ook

Je verwacht het: een uitgebreid verslag over de mooiste jurken, juwelen en de heetste koppels die hun debuut op de rode loper maken. Dit jaar doen we het net iets anders want het is later dan vijf voor twaalf. ‘Time’s Up‘ zoals Hollywood gisteren uitschreeuwde op de 75ste Golden Globes in Los Angeles. De hele avond stond in teken van de Time’s Up-campagne die seksuele intimidatie en ongelijkheid op de werkvloer onder de aandacht brengt.

Zwarte outfits
Onze social media tijdlijnen stond nooit eerder zo rood, of in dit geval zwart, van de artikels over de jaarlijkse awardshow. De crème de la crème van Hollywood koos namelijk voor een all black dresscode als teken van ondersteuning van de campagne. Fight for your right; dit zijn de highlights van gisterenavond tijdens de Golden Globes 2018.

1/ De ontroerende speech van Oprah Winfrey die iedereen in de zaal stil kreeg

2/ De burn van actrice Nathalie Portman tijdens de uitreiking van de beste director
 

3/ Actrice Debra Messing over de loonongelijkheid van werknemers bij E! Entertainment

 

4/ Deze drie vrouwen kozen voor kleur op de catwalk

Duits model Barbara Meier koos opvallend voor kleur. De reden waarom plaatste ze als boodschap op Instagram: “Voor een lange tijd hebben we gevochten om te dragen wat we willen en dat het oké is om zichzelf sexy te kleden. Als we dit opeens niet meer gaan doen, omdat mannen zichzelf niet kunnen controleren, is dit een serieus stap terug.”

Actrice Blanca Blanco koos voor een asymetrische, fluwelen jurk met uitdagende cut-out en ging voor zilveren juwelen.

Meher Tatna, president van de Hollywood Foreign Press Association droeg een rode jurk omdat het bij haar Indiase cultuur hoort en het de gewoonte is om kleur te dragen bij een viering. Uit solidariteit droeg ze wel een Time’s Up-broche waar ze haar steun betuigt. 

5/ Seth Meyers’ monoloog vol schitterende one liners

6/ Tracee Ellis Ross en andere actrices bedankten iedereen in een persoonlijke videoboodschap

 
Wil je de Time’s Up Now-campagne steunen of wil je meer informatie, klik hier

Lees ook: 10 uitvindingen van vrouwen waarvoor mannen alle lof kregen

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook