Dit is waarom je nu je kerstboom moet weggooien

Verwelkom planten in je huis!

Dit is waarom je nu je kerstboom moet weggooien

De naalden van jouw mooi versierde kerstboom liggen alweer tegen de vlakte. Je kunt nog een paar dagen doorgaan met stofzuigen, maar 'uitstellen van dingen' hoorde dan weer niet bij je goede voornemens van 2018. Ajuu, de mazzel kerstboom, hallo mooie, frisse planten. 

Weinig verzorging

Oké, zoals we kunnen raden zit jouw agenda al bomvol tot midden zomer. Echt tijd maken om je planten te verzorgen is er niet. Nee, nog geen victorie kraaien, je huis opnieuw vullen met tienduizend cactussen is geen optie. Want 1. je bent volwassen en 2. planten zorgen voor meer zuurstof in je huis. Genoeg redenen en gelukkig ook genoeg planten die een mooi plekje in je stulpje verdienen.

Speciale bladtekening

Dan mag de Sansevieria of vrouwentongen - zoals het in volksmond genoemd wordt - helemaal terug van weggeweest zijn, echt warm worden we er niet van. Waar we wel van houden? Planten met mooie bladeren. En laat dat nou net de trend van dit moment zijn. We verzinnen het niet. De experts van Green lifestyle store bevestigen het. Er wordt steeds meer gelet op het blad van de plant. Hoe specialer de bladtekening of de vorm van het blad, hoe mooier en interessanter de plant. Hier vijf minimalistische planten die met weinig verzorging jouw huis tot thuis maken:

1/ Alocasia 'Lauterbachiana'

Met haar roodgroene kleur, golvende bladeren en duidelijke nerf, is deze plant een eye catcher van jewelste.  

2/ Strelitzia 'Nicolai'

Spreek maar van een opvallende verschijning als je het over de Strelitzia 'Nicolai' hebt, met zijn grote groene bladeren leeft de kamer op. 

3/ Maranta 'Kerchoveana'

De Maranta zorgt voor gezelligheid in je huis. Zo vouwt hij 's avonds zijn bladeren in en 's ochtends weer uit, een en al spektakel dus. 

5/ Strelitzia 'Reginae'

Deze elegante kamerplant wordt ook wel de witte paradijsvogelplant genoemd. 

Ben je benieuwd naar het verhaal achter de plant en welke positieve effecten de plant op ons leefklimaat heeft? Green lifestyle store levert bij het pakket mooie kaartjes die alle geheimen onthullen. Maar ook op de website kun je alle info vinden over het verzorgen van je net aangekochte plant.

Tip van de redactie: Green lifestyle store laat al zijn planten ook bezorgen, maak er als drukbezette vrouw gebruik van.   www.greenlifestylestore.nl   Lees ook: Health update: dit is de nieuwste fitnesstrend   Beeld: Green lifestyle store