Zien: naar deze dingen kijken wij uit in 2018

Wat je wil zien, doen en hebben!

Zien: naar deze dingen kijken wij uit in 2018

1/ Digitale detox

Wil je wat minder online zijn? Een plek hebben om te lezen, dagdromen of mediteren? Of ben je een dutjesliefhebber? Creëer je eigen zen-spot in huis. Maak bijvoorbeeld een hoekje met een vintage daybed vol (fluwelen) kussens en wollen dekens met daarnaast een boekenkast met heerlijk leesvoer. Laptops en smartphones zijn hier verboden.

www.thenicestuffcollector.com

2/ Twee sporten tegelijk

Ideaal als je niet kunt kiezen of snel verveeld bent: zogenaamde sport mash-ups, combinaties van sporten. Hot and happening in Amerika: hiplet, een mix van ballet en hiphop, boxerina, een combinatie van boksen en ballet en piloxing – je raadt het al: een mash-up van pilates en boksen. Die eerste twee kun je in Neder- land nog niet doen, maar een lesje piloxing wordt hier al wel gegeven.

3/ Into the wild

We willen buitenspelen, eropuit trekken met vrienden en familie, vuurtjes stoken, kamperen, een visje vangen en grillen, een boomhut, tiny house of strandhuis kopen, of een busje om door Europa te toeren. Als we maar in de natuur zijn. En het moet er allemaal ook nog een beetje leuk en stylish uitzien. Kijk maar naar de wintercampagne van lingeriemerk Love Stories: houthakken in je panterbralette – why not?4/ Kruiden voor kracht

Los Angeles. Niet alleen geven ze je eten en drinken smaak,
maar vele barsten ook van de gezondheidsvoordelen. Kurkuma is dé ster, een super-antioxidant die pijntjes vermindert en ontstekingsremmend werkt. Kaneel is ook een vaak gebruikt specerij. Smaakt niet alleen lekker, maar houdt bovendien de bloedsuikerspiegel onder controle en is een bron van calcium. ’s Morgens door smoothies en/of koffie strooien voor een goed begin van de dag.

5/ Achter de schermen

Maak van je slaapkamer een boudoir met fluwelen poefen, poederkleurige veren, bevallig rondslingerende lingeriesetjes én een kamerscherm. Je ziet ’m weer volop, in de meest chique uitvoeringen. Wij zijn fan van deze op art deco geïnspireerde hoogglansversie van Ferm Living.

6/ De tijd

Het boek De Krijtman van C. Tudor is een bestseller in Engeland en Amerika, met Stephen King als grootste fan. De Britse Tudor haalde de inspiratie voor haar debuut uit de krijtpoppetjes die haar kind op de oprit tekende. Het verhaal draait om Eddie, die op een dag een brief ontvangt met een krijtje en een tekening van een stokmannetje. Die brief werpt hem dertig jaar terug in de tijd, naar de dag dat hij als kind de Krijtman ontmoette en alles verschrikkelijk fout ging. De geschiedenis herhaalt zich en Eddie beseft dat het spel nooit echt voorbij is geweest. De Krijtman verschijnt 30 januari, € 19,99 (A.W. Bruna Uitgevers)

7/ Afscheid saga

Het wordt tijd om afscheid te nemen van de Saga Norén, de autistische maar briljante rechercheur in de Zweedse serie The Bridge die de afgelopen jaren ons hart heeft gestolen. In het vierde en laatste seizoen moet haar partner Henrik een moord oplossen waarbij een vrouw is gestenigd. Hij heeft daarbij de hulp van Saga nodig, maar niemand heeft in tijden meer iets van haar vernomen. Vanaf januari op Lumiereseries.com en in het voorjaar op tv.

8/ Voor hem en haar

De hele genderneutrale discussie laten we even voor wat-ie is, maar feit is wel dat er steeds meer merken met mooie spullen komen die zowel hem als haar goed staan. Neem de bloezenlijn van Kapsones Amsterdam. Ontwerper Nina van der Weiden vond haar inspiratie in drie glas-in-lood- ramen uit de twintigste eeuw in Amsterdam. De bloezen worden fair trade geproduceerd en zijn dus door jou en je vriend te dragen. Ook mooi: het unisekshorloge van het Antwerpse merk Jakhals. Dat wordt vechten ’s ochtends. www.kapsonesamsterdam.comwww.jakhals.com

 Lees ook: 15 x hotspots in Utrecht die je moet bezoeken 

Tekst: Jessica van Zanten | Beeld: Love Stories