Deze vrouw startte haar eigen bedrijf na deelname Marie Claire Starters Award

Hoe gaat het met de top drie van de Marie Claire Starters Awards? Zo!

Lees ook

Goede business-ideeën verdienen een vliegende start. Daarom reikt Marie Claire elk jaar de Starters Award uit. We waren even nieuwsgierig: hoe is het met Vivian Wierts die met haar bedrijf Shapeshifters de top 3 behaalde van 2016?

Vivian Wierts (37) ontwerpt woningaccessoires van een innovatieve honingraatstof die je zelf in verschillende vormen kunt shapen. www.shapeshiftersdesign.com

1. Jouw jaar begon goed met een pitch bij de Bijenkorf.
“Klopt, ik deed mee aan een wedstrijd om mijn producten bij de Bijenkorf te mogen verkopen. Die heb ik niet gewonnen – maar goed ook. Het deed me beseffen dat ik niet zelf een product in de markt wil zetten. Als ik zelf produceer én verkoop blijft er te weinig tijd over voor ontwerpen, mijn grote passie. Daarom zoek ik nu een producent aan wie ik het hele concept kan verkopen. Sterker, ik probeer op dit moment meer dan één concept te verkopen.”

2. Flinke verandering! Heb je een voorbeeld?
“Ik heb voor autistische kinderen een flexibel speeltapijt ontwikkeld dat kan veranderen in een tentje. Hierin kunnen kinderen zich terugtrekken als er te veel prikkels in hun omgeving zijn. Het prototype is al klaar en binnenkort zit ik met mogelijke producenten om de tafel.”

3. Wanneer denk je van je inkomsten te kunnen leven?
“Zodra ik de eerste concepten heb verkocht. Hopelijk is dat al over een paar maanden.”

4. Dankzij de Starters Award…
“Zijn er veel deuren opengegaan en heb ik een goed zakelijk netwerk opgebouwd. Ik ben meer met andere ondernemers gaan samenwerken en daardoor heb ik een heel nieuwe kant van mezelf ontdekt. Naast ontwerper en creatief denker ben ik nu namelijk ook businesscoach: ik help andere bedrijven bij hun conceptvorming.”

“Mensen vinden mij nu een fijner persoon”

5. Wat is jouw life saver – iets wat je drukke leven net een beetje makkelijker maakt?
“Toggl. Dat is een app waarmee je je werktijd trackt, zodat je precies bijhoudt hoeveel tijd je aan een opdracht spendeert. Daardoor kun je beter inschatten wat het rendement van verschillende projecten is.”

 

6. Mooiste reactie op een van jouw creaties?
“Die kwam van mijn autistische neefje, toen hij als 10-jarige model stond tijdens de fotoshoot van mijn speeltapijt. Het was druk op de set, iets waar hij niet zo goed mee om kan gaan. Hij kroop in zijn tentje en vroeg of hij het na de shoot mee naar huis mocht nemen. Dan weet je dat je écht een goed product hebt gemaakt voor je doelgroep.”

7. Nog een tip voor andere starters?
“Blijf jezelf ontwikkelen als professional en als mens. Neem genoeg tijd voor jezelf, wees je bewust van jouw mooie, persoonlijke eigenschappen en steek daar tijd in.”

8. Heb je weleens spijt?
“Soms. Vooral als je als startende ondernemer nog een beetje zoekende bent, raak je weleens ontmoedigd. Gelukkig voel ik een paar dagen later altijd weer dat het goed komt. Dan krijg ik een nieuw idee en krijg ik kriebels in mijn buik. Op dat moment besef ik: mijn weg mag dan kronkelig zijn, het is wel míjn kronkelige weg. En die is niet altijd makkelijk, maar wel heel erg mooi.”

9. Wat maakt die weg vooral zo mooi?
“Dat ik mensen blij maak met mijn creaties en dat ik zo ben gegroeid als mens. Sinds ik onderneem ben ik opener, minder bescheiden en vertel ik trots over mijn ideeën. Dat mensen mij nu een fijner persoon vinden, is het grootste compliment dat ik als ondernemer heb gekregen.”

Heb jij al een tijdje een fantastisch idee om je eigen bedrijf te starten en voel je de ondernemerskriebels de overhand nemen? Zonde om rond te lopen met een topidee voor je eigen bedrijf en er niets mee te doen. Schrijf je in voor de Marie Claire Starters Award, dan helpen wij je een vliegende start te maken. 

Inschrijven doe je hier!

Laatste nieuws

Zie ook