6 x plekken om de mooiste sterrenhemels te bewonderen

Deze is voor alle stargazers!

Lees ook

Het ervaren van een adembenemende sterrenhemel is niet langer een gegeven als je naar buiten stapt. Het kunstlicht van de stad geeft ons helaas niet meer de kans om zelfs op de helderste nachten de sterren te bekijken. Wat we dan doen? We verplaatsen ons gewoon naar de plekken die ons wel die betoverende galaxy kan geven. Wij zochten zes bestemmingen waar je als stargazer totaal aan je trekken komt.

1/ Kerry International Dark-Sky Reserve in Kerry, Ierland
Het Kerry Dark-Sky Reserve doet niet onder voor de sterrenhemel die je boven de Grand Canyon of in de Saharawoestijn kan bewonderen. Het is een absolute parel als het gaat om, met het blote oog een adembenemende sterrenhemel zien.

2/ Galloway Forest Park in Galloway, Schotland
In Schotland zal elke stargazer aan zijn trekken komen. Maar als je echt verbaast wil worden moet je naar het Galloway Forest Park gaan. Het is de donkerste plek in Schotland en het grootste natuurpark in het land. Dubbele magie.

3/ NamibRand National Reserve, Namibië
Sterren kijken is een van de belangrijkste activiteiten die wordt aangeboden in het afgelegen natuurreservaat in het zuiden van Namibië. Spot de prachtige wildlife in de middag en laat je in de avond betoveren door de prachtige sterrenhemel. 

4/ Pic du Midi, Frankrijk
Hike in de zomer je weg naar de top om de magische sterrenhemel in je op te nemen. Voor diegenen die in de winter naar Pic du Midi komen: boek een overnachting in het Sky-high hotel, het heeft een mega grote telescoop op het dak!

5/ Trysil, Noorwegen
Het is de meest indrukwekkende lichtshow van de natuur: het noorderlicht. En daarnaast is de hemel vaak versierd met duizenden sterren. Neem één van de wandelpaden en beleef de prachtige natuur, vergeet natuurlijk om naar boven te kijken.  

6/ Alqueva Dark Sky Zone in Alentejo, Portugal
Alentejo is de eerste plek die het certificaat voor Starlight Tourism Destination in ontvangst mocht nemen. En dat zegt denk ik al meer dan genoeg. De dark zone zorgt ervoor dat de sterrenhemel alle aandacht krijgt. Een telescoop is hier overbodig!

Lees ook: Hoofdredacteur Annelies gaat offline voor het travelissue

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook